Bezlepkové medvedie labky
Foto: novalim
Aj vy sa už neviete dočkať vianočného pečenia? Pripravili sme pre vás bezlepkový receptík, ktorí pred Vianocami určite poteší :)
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
210 g |
|
160 g (alebo rastlinný tuk) |
|
100 g |
|
90 g mleté |
|
30 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 štipka |
|
0,5 ČL |
|
1 štipka |
|
Na obalenie: | |
|
Postup
-
1
Do múky Promix UNI pridáme na kocky nakrájané maslo, ďalej pridáme preosiaty cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok, škoricu, klinčeky, orechy, kakao a vajcia, Všetko zamiesime a cesto necháme v chlade stuhnúť.
- 2
Potom z cesta urobíme šúľok, pokrájame ho na rovnaké kúsky a vtláčame do vymastených formičiek. Na plechu pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 12-15 minút.
- 3
Hotové, ešte horúce, obalíme práškovým cukrom.
Tiež lepku:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu