
Punčové rezy
Nesmrteľné punčové rezy. Podľa nášho podrobného fotopostupu sa vám určite podaria.

Hríbovo-bryndzová polievka
Dve hrste hríbov udusíme na cibulke a oleji pol hodinu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, drvenú...

Mňam žemľovka
Túto super žemlovku majú v našej rodine veľmi radi tak sa s ňou podelím s vami...

Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...

Plnená panenka s mletým a udeným mäsom pečena na dubákoch.
Zostalo varené udené mäsko, čo s tym a v mrazaku okrem bravč. panenky a pol kila mleteho...

Dobrá pizza z Austrálie
Pizza je možno povedať jedno z najpopulárnejších jedál na svete. Je ich tisíce iných verzií, ale stále...

Svieže jarné minikuriatko
Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho...

Filet zo sviečkovej Black Angus
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici....

Mäso na špagety
Dnes som prišla domov s polkilom mletého bravčového na špagety a zistila som, že nemám pohár...

Bezlepkové kocky s tvarohom
Tento recept som dostala od pani, ktorá má celiakiu už roky. Vyskúšali sme ho ,...

Rebarborový koláč s posýpkou
Rebarboru ošupeme a nakrájame namenšie kocky. Do roztopeného masla primiešame múku, cukor a tým vytvorýme posýpku....

Gnocchi s opečenou zeleninou
Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.

Pečený dúhový pstruh so zelerovým šalátom
Objavila som v Jednote akciu na dúhového pstruha a tak som sa snažila ho upraviť chutne a...

Bystrická pochúťka
Tofu nakrájame na kocky, banány na kolieska, striedavo napichávame na špíz tofu, banán a...

Orechové kopýtka
Tento recept mi dala sesternica, keď som bola na hodoch v Hlohovci. Je to veľmi...

Vajíčkový šalát po našom
Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

Hovädzie rolky so špenátovou zemiakovou kašou a sladkou mrkvou
Sušene dubáky namočíme do vody. Mäso nakrajame , naklepeme, osolíme (mierne) a okoreníme.

Kakaové sušenky s krémem
Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme změklé máslo a ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Necháme...

Treska s bylinkami
Filety nakrájame na kúsky veľké asi 5 cm. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame ho so...

Plnená cukina
Dnes som si urobila plnenú cuketu s trochu inou plnkou ako som zvykla... iba som ju...

Strúhané hrušky dia
Hrušky ošúpeme z kože...

Bravčová krkovička na cibuli s kapiou
Od istého času mám rád mäso keď je mäkké a nemusím ho naťahovať, ako žuvačku...

Pascualina
Tento tradičný slaný koláč, plnený mangoldom alebo špenátom s vajíčkami a ricottou, s...

Slivkový perníkový zalievaný koláč
Kombinácia krehkého cesta s vôňou perníka, smotanovej zálievky a čerstvých sliviek poteší aj náročnejších konzumentov...