Huspenina

pamacka - fotkapamacka, 23. januára 2011
Huspenina
Foto: pamacka

Tradičný recept,v rodine veľmi obľubený a robím ju naviac spôsobov-aj s kuracím mäsom,mrazenou alebo sterilizovanou zeleninou,vajíčkom.Toto je taká klasika....

20 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1,5 kg
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Paprčky a koleno očistíme a dáme variť,pridáme mäso,soľ a koreniny.

    Huspenina - obrázok 1
  2. 2

    Varíme pomaly cca 2-3 hodiny a pridáme zeleninu.

    Huspenina - obrázok 2
  3. 3

    Potom varíme ďalšiu hodinu.Keď dovaríme,mäso vyberieme a nakrájame a kto má rád aj kože

    Huspenina - obrázok 3
  4. 4

    Porcie dáme do misiek,pokrájame zeleninu/kto chce aj uvarené vajíčko na tvrdo/ a zalejeme scedeným vývarom.

    Huspenina - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí dáme d chladničky.Podávame opaprikované s octom ,kto má rád aj s cibuľou.

    Huspenina - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
dnes varila aj Magálová-tajomstvo mojej kuchyne a varila ju tak ako ja, ja dávam len mrkvu a tiež ju plnila do srnčieho chrbáta, ja už len keď raz za rok varím,tak do týchto foriem je to krásne, naspodok vajíčka,mrkvička,mäso a zaliať. Aj tvoja vyzerá chutne,dala by som si
pamacka
Videla som,aj som sa zasmiala ,že ju mam doma a napisala som ju sem a vecer ju robila kamila.Ja robievam aj do misiek.No teraz som robila vela tak som dala na plech aby sa mi pomestila do chladničky.tiež ju robiavam len 1-2 do roka.Vajíčka su mnam aj v aspiku...
jahalno
Tak to my sme varili v sobotu na chalupe v 30-litrovom kotli pre celú našu veľkú rodinku. Bolo 39 porcií!!!
pamacka
ou tak to som slaba ja len pre osem....inak to mohlo byt super tak vo velkom....
kaval
Hm,hneď som dostal chuť,ked som to prečítal..tiež robievam so zeleninou,ale už do aspiku dávam len čisté mäso a kožky,aj ked ja jem aj so zeleninou. Keď robím do mištičiek malé dávky,tak aj zeleninka sa dá dať..Je to jedlo zimných večerov..s cibulkou a octom.-mňam..Musím kúpiť kolienko,paprčky mám v chladničke a urobím to:)
nika72
....to je teraz také obdobie huspeninové ja som varila v piatok....
evanaaa
A ďalšia huspenina, keby mi niekto aspoň za tanier poslal, mne sa neoplatí, môj muž po nej nejak nebaží (!).A koľkokrát som mu núkala, že ju uvarím.
babicka2
no môj muž by ju zase jedol stále, na raňajky, obed, večeru, a po tajomky stále. Mám aj ja paprčky aj kože, takže asi na sobotu kúpim koleno a uvarím. Na spodok taniera dávam i trošku čerstvého cesnaku, je to super. Už sa neviem dočkať aj ja, nielen môj muž, v sobotu robím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia