Foto: abkul
Túto tortu som si upravila z klasického receptu pridaním väčšieho množstva surovín a tiež malou úpravou plnky a hlavne konečnou výzdobou. Mojej rodine veľmi Zobraziť celý popisTúto tortu som si upravila z klasického receptu pridaním väčšieho množstva surovín a tiež malou úpravou plnky a hlavne konečnou výzdobou. Mojej rodine veľmi chutí.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Urobíme klasicky cesto: Žĺtky vymiešame z cukrom+mlieko +olej + múka zmiešaná z PDP a kakaom a dáme do tortovej formy. Pečieme pri 160 stupňoch asi 45 min a necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: Z puding. prášku, VC, práš. cukru a mlieka uvaríme puding. Hneď pridáme jemný tvaroh, kyslú smotanu, 2 vyšľahané šľahačky so stužovačmi, 1 VC a do vychladnutej plnky nakoniec vmiešame postrúhanú čokoládu.
- 3
Korpus prerežeme 2 krát, čiže máme 3 pláty. 1. plát: asi 1 cm od kraja opatrne vydlabeme lyžicou miernu priehlbinu do cesta po celom obvode plátu. Vydlabané cesto odložíme na ozdobu. Do tejto priehlbiny a následne po celom pláte rozložíme 3 banány rozkrojené pozdĺžne na polovice, na banány natrieme 1/3 plnky. Položíme 2. plát a postup z predošlého plátu opakujeme: vydlabeme miernu priehlbinku, uložíme banány a 1/3 plnky. Prikryjeme vrchným plátom a potom celú tortu potrieme zvyšnou 1/3 plnky.Pekne upravíme a môžeme ozdobiť podľa seba. Ja som boky obsypala odloženým vydlabaným cestom, vrch postrúhaným zeleným marcipánom + kvetinky a stred je taktiež posypaný cestom a na tom je číslo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu