Moja krtkova torta

abkul - fotkaabkul, 15. septembra 2012
Moja krtkova torta
Foto: abkul

Túto tortu som si upravila z klasického receptu pridaním väčšieho množstva surovín a tiež malou úpravou plnky a hlavne konečnou výzdobou. Mojej rodine veľmi Zobraziť celý popisTúto tortu som si upravila z klasického receptu pridaním väčšieho množstva surovín a tiež malou úpravou plnky a hlavne konečnou výzdobou. Mojej rodine veľmi chutí.

20
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
4
240g
250ml
250ml
1
420g
3PL
Plnka:
1+1/2
250ml
2PL
1
1
1
2
2
100g
1
6ks




Postup

  1. 1

    Urobíme klasicky cesto: Žĺtky vymiešame z cukrom+mlieko +olej + múka zmiešaná z PDP a kakaom a dáme do tortovej formy. Pečieme pri 160 stupňoch asi 45 min a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Z puding. prášku, VC, práš. cukru a mlieka uvaríme puding. Hneď pridáme jemný tvaroh, kyslú smotanu, 2 vyšľahané šľahačky so stužovačmi, 1 VC a do vychladnutej plnky nakoniec vmiešame postrúhanú čokoládu.

  3. 3

    Korpus prerežeme 2 krát, čiže máme 3 pláty. 1. plát: asi 1 cm od kraja opatrne vydlabeme lyžicou miernu priehlbinu do cesta po celom obvode plátu. Vydlabané cesto odložíme na ozdobu. Do tejto priehlbiny a následne po celom pláte rozložíme 3 banány rozkrojené pozdĺžne na polovice, na banány natrieme 1/3 plnky. Položíme 2. plát a postup z predošlého plátu opakujeme: vydlabeme miernu priehlbinku, uložíme banány a 1/3 plnky. Prikryjeme vrchným plátom a potom celú tortu potrieme zvyšnou 1/3 plnky.Pekne upravíme a môžeme ozdobiť podľa seba. Ja som boky obsypala odloženým vydlabaným cestom, vrch postrúhaným zeleným marcipánom + kvetinky a stred je taktiež posypaný cestom a na tom je číslo.

Diskusia k receptu

tatranka
No čo povedať? Krásny, chutný,krtinec.Krtko by sa vytešoval,keby mal taký príbytok.
abkul
Ďakujem Vám za pochvalu, ktorá vždy poteší. Neviem prečo,ale až včera som sa registrovala na Vareche. Dúfam, že budú aj ďalšie recepty.
kivuska
Nadherna torticka, dakujem za inspiraciu. Hladala som nejaku torticku,ktoru by som spravila synovi k prvemu roku. Mozno tie kvietky nahradim niecim inym :) Mam otazocku,ako pripravujete marcipan? S tymto este nemam skusenosti.
abkul
Kivuske: marcipán mám kupovaný, sama ho nepripravujem aj tak dajú torty dosť práce a hlavne času.
natali
krasne sa ti vydarila :) zasnem..ttoto sa musim aj ja naucit :) ukladam si:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia