Foto: carrie28
V Grécku nepredávajú tvaroh, len jeden druh syra z ovčieho alebo kozieho mlieka, ktorý sa naň podobá. A z toho vznikol aj tento nenáročný, Zobraziť celý popisV Grécku nepredávajú tvaroh, len jeden druh syra z ovčieho alebo kozieho mlieka, ktorý sa naň podobá. A z toho vznikol aj tento nenáročný, zdravý a chutný koláčik :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g,(v Grécku je to ΑΝΘΟΤΥΡΟ - Anthotyro) |
|
1-2 ks |
|
8 PL alebo detská krupica |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
10 PL,(podľa chuti) |
|
(sezónne,či podľa chuti) |
|
|
|
(podľa chuti) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do misy si nalejeme mlieko, pridáme krupicu alebo múku, cukor, vanilkový cukor, vajíčka a všetko zmiešame buď ručne alebo mixérom. Následne pridáme tvaroh a znova zmiešame (v tejto fáze môžeme pridať aj hrozienka, či oriešky. Záleží na fantázií). Na vymastený a krupicou alebo múkou vysypaný plech nalejeme 3/4 cesta, ktoré nemá byť príliš riedke. Zvyšnú časť cesta zmiešame s 1 PL kakaa, premiešame a nanesieme na prvú vrstvu. Dáme piecť približne na 200 st., záleží na výhrevnosti rúry. Doba pečenia je asi 30 min. Plech vyberieme a necháme koláč vychladnúť. Na vrch poukladáme neskôr ovocie podľa fantázie (ja som dala banány) a zalejeme pripraveným pudingom (Zlatý klas alebo čokoládový puding). Necháme vychladnúť. Na záver som koláčik posypala grankom a fruktózou (môžeme použiť práškový cukor).
Lebo sa mi javi povrch daky leskly a polopriesvitny..alebo nevidim:)
Dá sa experimentovať s akýmkoľvke ovocím, aké máte doma.
Určite, s klasickým slovenským tvarohom to bude iné, ale...
Keďže gréci sa napchávajú len ťažkými a supersladkými sladkosťami, bola nutná zmena :-)
Zuzik01, vy máte celkovo odlišné syry na Cypre.
Dnes som jeden videla v obchode, len som nevedela, ako chutí, tak som ho nekúpila:)
Napíšem ti nabudúce, keď to zistím.