Rooibos muffiny fotorecept

pumaamravec - fotkapumaamravec, 15. augusta 2011

Rooibos niektorí ľudia považujú za najzdravší nápoj na svete. Tento čaj-nečaj z Afriky má prirodzene sladkú jemnú chuť, výraznú arómu a pozitívne pôsobí na Zobraziť celý popisRooibos niektorí ľudia považujú za najzdravší nápoj na svete. Tento čaj-nečaj z Afriky má prirodzene sladkú jemnú chuť, výraznú arómu a pozitívne pôsobí na celý organizmus. Keď budete piecť tieto muffiny krásne vám prevoňajú celý dom a budete jesť jeden za druhým. :)

12
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

250 ml
280 g
100 g alebo kryštálový
6 ČL
2 ks
90 g
1 ks
4 PL
1 ČL
2 ČL
 štipka
na ozdobu (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Prichystáme si rooibos, mal by byť kvalitný sypaný lebo práve on ovplyvňuje celú chuť muffín. Môžte použiť bežný bez príchute, ale mne sa najviac osvedčil rooibos vanilkový alebo karamelový (rakúskej značky DEMMERS, dá sa kúpiť v Bratislave alebo cez internet), alebo Chudá Anka, má čokoládovo-vanilkovú chuť (slovenská značka Sanny Tea, dá sa kúpiť vo viacerých slovenských mestách alebo cez internet). Existuje veľa príchutí rooibosu, napríklad pomarančový, škoricový, mangový...a tak môžte mať muffiny pokáždé trošku iné, práve podľa vašej chuti. :)

    Rooibos muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzerá sypaný rooibos. Prichystáme si 6 čajových lyžičiek.

    Rooibos muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko ohrievame na miernom plameni, ale nesmie zovrieť, keď bude tesne pod bodom varu vsypte rooibos a nechajte lúhovať 45 minút. Keď sa rooibos pripravuje ako bežný nápoj lúhuje sa 10 minút, ale teraz potrebujeme poriadnu arómu a chuť a navyše lúhujeme v mlieku tak preto tak dlho. Po 45 minútach rooibos zcedte. Získate takúto oranžovú tekutinu s koncentrovanou chuťou.

    Rooibos muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si activiu (bielu alebo sladkú bielu) , alebo iný biely jogurt, ale activia má práve 125 g, ktoré potrebujeme.

    Rooibos muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, cukor, štipku soli a jogurt.

    Rooibos muffiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Roztopíme si maslo a necháme trochu schladiť.

    Rooibos muffiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prilejeme roztopené maslo, pridáme vajce, med a vylúhovaný rooibos. Všetko dokopy zmiešame.

    Rooibos muffiny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vylejeme do vymastenej formy na muffiny a dáme piecť pri 200°C, 25 minút. Po upečení vyberte z formy a môžte ozdobiť práškovým cukrom, salkom, čokoládou alebo ich nechať len tak. Tento recept je ľahký a rýchly a muffiny si môžte pripraviť aj do zásoby, dať do mrazáku a žiadna návšteva vás neprekvapí. :)

    Rooibos muffiny (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Výborný recept, výborný návod pekne podané, rooibos mám, aj s príchuťou ale vrecúškový, v Kaufland som tuším videla sypané, musím tam zájsť. Neviem, či je všade rovnaká chuť a najmä vôňa, ten môj ju má zvláštnu, dráždivú, neviem popísať a povedať, či mi vlastne chutí alebo nie, ale pijem ho. Možno v muffinách bude iný, mala by som raz skúsiť.Aspoň si ich uložím do KK.
sjuz
jééj, to je pekný recept:), ukladám!a roibos pijeme, mňam!
nazarboncuk
roibos a maté som pila na výške ako "dúha" :))) krásny recept pripomenul mi krasne časy ;)
lubjak
ked mala dcera nedostatok zeleza,pravidelne pila caj Rooibos,teraz vyskusame aj takuto pochutku,vyzera lakavo
sovka62
Muffinky vyskúšam, ale o činoch Rooibos dosť pochybujem. Manžel ho pil (sypaný) viac ako 10 rokov denne 2 razy, ale neovplyvnilo to ani jeho tlak, ani hladinu cholesterolu a práve na to mu bol doporučený. Tak neviem.....
ernest
Roibos je super pecka ,nam pomahal pri detoch ked boli problémi s kojením po roibose sme kojili viac ako rok ,už je v KK
katied
Vyskusala som vcera - moja muffinova premiera celkovo - a chutili dokonca aj priatelovi, ktory nema sladke moc v oblube :)
lyrrya
jee :) rooibos mam doma, ale neochuteny (ten mi ako cajik chuti najviac). tak skusim, ci to nebude chybat ani v muffinoch... uz len aby drahy postrazil drobca, kym sa budem v kuchyni zvrtat :)
brisid
skvely recept! nikdy by mi nenapadlo spojit cajik s muffinkami... kedze teraz som len zacala chudnut, receptik si ukladam a odkladam :)
pejas
evanaaa, rooibos si nekupujte v Kauflande...najlepšie je čerstvý sypaný z čajovne - je v tom určite veľký rozdiel a nájdete aj ochutené aj čisté. Muffiny si viem predstaviť aj s honeybushom, ten je ešte sladší ako rooibos :-) Receptík určite vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia