Foto: sandra
Ozaj šťavnatý chlebík, deťom veľmi chutil. Napriek tomu, že v ňom bola taká "odpornosť" ako ovocie. Tým, že ananás som nasekala na malilinkaté kúsočky, Zobraziť celý popisOzaj šťavnatý chlebík, deťom veľmi chutil. Napriek tomu, že v ňom bola taká "odpornosť" ako ovocie. Tým, že ananás som nasekala na malilinkaté kúsočky, takmer si nevšimli že tam bol.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Tuk vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Primiešame žĺtky a jogurt a dôkladne šľaháme, aby sa suroviny spojili.
- 2
Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k žĺtkovej zmesi a pomaly vmiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý jemne primiešame k cestu, aby sa "nepolámal".
- 3
Ananás si nakrájame ma maličké kúsky podľa chuti. Celkové množstvo si prispôsobte podľa chuti, ja som dala na tento chlebík tri kolieska.
- 4
Formu na chlebík si vymastíme a vysypeme múkou, rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Cesto vylejeme do formy a pomaly pečieme asi 40 minút. Upečený chlebík posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som ale dala o trochu viac cukru a na budúce dám možno trochu menej masla.
Ďakujem za chutný recept.