Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob
Foto: frezia
Azijska kuchyna je fantasticka,zdrava,aromaticka,jednoducha a velmi rychla.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrajame si kuracie prsia na rezance. Zelena spargla sa necisti cela,iba spodna tretina. Takze si ju ocistime,zo spodu asi 1-2 cm odrezeme a to vyhodime. Pokrajame ju priecne asi na 4 cm kusky.Cesnak a feferonku nakrajame nadrobno. Vo woku rozpalime olej,pridame prsia,prudko asi 2 minuty oprazime a vyberieme. Pridame sparglu taktiez prudko oprazime a vyberieme. Teraz pridame do rozpaleneho oleja cesnak a feferonku.oprazime asi 1 minutu ,pridame curry pastu,trochu horuceho vyvaru,limetove a bazalkove listy .Dame naspät mäso aj sparglu.parkrat prehodime,okorenime rybacou omackou a ihned podavame.
-
2
Servirujeme s basmati ryzou.
-
3
Vsetky ingrediencie kupite aj na Slovensku v azijskom oddeleni. Solit netreba,omacka aj pasta je dostatocne slana. Mäso skutocne len kratko na velmi horucom oleji prazit,aby zostalo krehke a nie drevite.
Diskusia k receptu