Foto: cezar
Tých krkovičiek je tu neúrekom, no chcel som sa podeliť o gurmánsky zážitok z nedeľného obeda. Viem, že odporcovia bravčového mäsa a zástanci diét Zobraziť celý popisTých krkovičiek je tu neúrekom, no chcel som sa podeliť o gurmánsky zážitok z nedeľného obeda. Viem, že odporcovia bravčového mäsa a zástanci diét ma nepochvália, no isto sa tu nájdu takí, ktorým táketo jedlo chutí. Ba možno sa nájdu aj takí, ktorí občas zhrešia jedlom.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäsko krkovičkové si nakrájame na plátky a jemne rozklepkáme, aby sa nám dobre balili závitky. Jemne ich osolíme a posypeme čiernym korením. Necháme ich opočívať v pokoji.
-
2
Zatiaľ, čo bude mäso odpočívať, udusíme si kyslú kapustu na cibuľke a diétnej slaninke. Dochutenie je individuálne, pretože každá kapusta je inak kyslá. Niektorá potrebuje umyť, iná nie. Záleží od chuti. Po udusení ju necháme mierne vychladnúť.
-
3
Klobásku si rozrežeme na podlhovasté kúsky, aby sa nám dobre balili závitky. Pred tým som klobásku ošúpal. No a keď je všetko pripravené, začneme baliť. Na každý plátok dáme udusenú kapustu a kúsok klobásky, zvinieme a do mierne vymasteného pekáča ukladáme naše výtvory.
-
4
...a balíme...a balíme, až je všetko hotové a pekne poukladané v pekáči. Medzi závitky dobre schováme kúsky cesnaku, aby pustil do mäsa vôňu. Potom úplne mierne podlejeme výtvor vodou (naozaj len trošku, pretože všetko pustí šťavu), posolíme a okoreníme na vrchu, prikryjeme mäso alobalom a dáme piecť asi na 180°C. Približne po 1 hodine a 10 minút pekáč odkryjeme a zapečieme do červena. Občas pri dopekaní prelievame výpekom, aby závitky neboli suché a mali peknú farbu.
-
5
No a potom už len vydržať, kým sa dostaneme k tanieru. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, s posypanou - do zlatista opečenou cibuľkou. Keďže mi ostala aj nadusená kyslá kapusta, bola ako príloha k mäsu. ....samozrejme je možno bohato prelievať dobrým vínkom alebo pivom. To sa samo žiada. (Inak by si to mäsko myslelo, že ho zjedol pes - tí nezapíjajú).
"arooo" ešte ostali dve porcie.....môžem zabaliť a poslať kuriérom :-)
Tvoje recpety sú tiež výborné.
Konečne pravé chlapské jedlo.
@afataga to nevieš také ľahunké? Kúpiť sa nedá, ale môžeš si ju dať vyúdiť z morčacích, alebo kuracích cickov.
@cezar dobre si navaril :-)
Ale som presvedčený, že aj ženy si dajú naše chlapské jedlo. Naopak my chlapi sme mlsní a radi si dáme aj niečo ľahšie. Čiže aj to nejaké "babské" jedlo.
A som rád, že aj ženy sú gurmánky. Díky.
varecha.pravda.sk/recepty/gazdovske-roladky-s-kyslou-kapu...
Keby vadili tie prasiatka, tak by som ich pri jedení schoval do ich chlievika.
Recept je to hodný 5. hviezdičiek.