Krkovička naša dobrá fotorecept

cezar - fotkacezar, 2. marca 2015
Krkovička naša dobrá (fotorecept)
Foto: cezar

Tých krkovičiek je tu neúrekom, no chcel som sa podeliť o gurmánsky zážitok z nedeľného obeda. Viem, že odporcovia bravčového mäsa a zástanci diét Zobraziť celý popisTých krkovičiek je tu neúrekom, no chcel som sa podeliť o gurmánsky zážitok z nedeľného obeda. Viem, že odporcovia bravčového mäsa a zástanci diét ma nepochvália, no isto sa tu nájdu takí, ktorým táketo jedlo chutí. Ba možno sa nájdu aj takí, ktorí občas zhrešia jedlom.

20 minút
príprava
80-90 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Mäsko krkovičkové si nakrájame na plátky a jemne rozklepkáme, aby sa nám dobre balili závitky. Jemne ich osolíme a posypeme čiernym korením. Necháme ich opočívať v pokoji.

    Krkovička naša dobrá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ, čo bude mäso odpočívať, udusíme si kyslú kapustu na cibuľke a diétnej slaninke. Dochutenie je individuálne, pretože každá kapusta je inak kyslá. Niektorá potrebuje umyť, iná nie. Záleží od chuti. Po udusení ju necháme mierne vychladnúť.

    Krkovička naša dobrá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Klobásku si rozrežeme na podlhovasté kúsky, aby sa nám dobre balili závitky. Pred tým som klobásku ošúpal. No a keď je všetko pripravené, začneme baliť. Na každý plátok dáme udusenú kapustu a kúsok klobásky, zvinieme a do mierne vymasteného pekáča ukladáme naše výtvory.

    Krkovička naša dobrá (fotorecept) - obrázok 3
  4. Deti
  5. 4

    ...a balíme...a balíme, až je všetko hotové a pekne poukladané v pekáči. Medzi závitky dobre schováme kúsky cesnaku, aby pustil do mäsa vôňu. Potom úplne mierne podlejeme výtvor vodou (naozaj len trošku, pretože všetko pustí šťavu), posolíme a okoreníme na vrchu, prikryjeme mäso alobalom a dáme piecť asi na 180°C. Približne po 1 hodine a 10 minút pekáč odkryjeme a zapečieme do červena. Občas pri dopekaní prelievame výpekom, aby závitky neboli suché a mali peknú farbu.

    Krkovička naša dobrá (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    No a potom už len vydržať, kým sa dostaneme k tanieru. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, s posypanou - do zlatista opečenou cibuľkou. Keďže mi ostala aj nadusená kyslá kapusta, bola ako príloha k mäsu. ....samozrejme je možno bohato prelievať dobrým vínkom alebo pivom. To sa samo žiada. (Inak by si to mäsko myslelo, že ho zjedol pes - tí nezapíjajú).

    Krkovička naša dobrá (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
mne by chutilo, len vyzrad, kde kupujes tu dietnu slaninu :-)
dara2112
Podobne ma zaujima ta dietna slanina inak recept super ukladám
zdenka1009
Čoskoro vyskúšam, páči sa mi rcp...krkovičku, kys.kapustu mám rada a takto som ešte mäsko nerobila
cezar
Moji zlatí, ja tak volám všetku slaninu. Okrem iného si ju údievam aj sám v domácej drevenej údiarni na bukovom dreve. To je potom "papina". :-)

"arooo" ešte ostali dve porcie.....môžem zabaliť a poslať kuriérom :-)
kimlo
@cezar ty si môj človek...okrem toho ze si gitarista, este aj milovník dobrého chlapskeho jedla. Mas u mna plných 5* za výborný recept.
cezar
Díky "kimlo". Skoro som mal pocit, že som Ti ukradol recept, pretože práve som našiel ten Tvoj (Záhoráckeho vrabca) a tiež som si ho uložil.
Tvoje recpety sú tiež výborné.
k599
Tak ale toto je fakt bomba!
Konečne pravé chlapské jedlo.
@afataga to nevieš také ľahunké? Kúpiť sa nedá, ale môžeš si ju dať vyúdiť z morčacích, alebo kuracích cickov.
1x cezar
evusik
no a mňa by zas zaujímalo, že keď je toto pravé chlapské jedlo aké je pravé babské jedlo???
@cezar dobre si navaril :-)
cezar
@evusik... ťažká otázka, veru ťažká...
Ale som presvedčený, že aj ženy si dajú naše chlapské jedlo. Naopak my chlapi sme mlsní a radi si dáme aj niečo ľahšie. Čiže aj to nejaké "babské" jedlo.
1x rela
salinka
...čo,čo, aké chlapské spolky?! Ja takéto veľmi ľúbim, vymením za akýkoľvek zákusok. @cezar , ten ružový porcelán, čo si tak starostlivo naaranžoval na úvodnej foto, to je soľnička?
cezar
Áno @salinka. Je to soľnička a korenička. Sú aj v ďalších mojich receptoch, no už to nebudem s nimi preháňať.
A som rád, že aj ženy sú gurmánky. Díky.
caterina
toto je cista diskriminacia, ze chlapske jedlo :) ja by som si dala hned. Ked ja v Taliansku este vzdy tapem v tych masonazvoch. Kedze nie som odbornik, furt len odkukam fotku z receptu a potom sa snazim v obchode najst nieco podobne...takze ak najdem, vyskusam :P
cezar
@salinka , ešte len začínam, ale chuť variť a fotiť je, takže budem pomaly ale isto pridávať. Dúfam, že sa mi bude dariť.
jarunka
To je veru chlapske jedlo, moj manzel mi uz pripominal, ze uz by si dal nieco take :-) dobre!!
motyka
toto musí byť fajnové. Pre chlapov aj pre všetkých ostatných.
rela
Tiež by som sa nedala diskriminovať a s chuťou by som sa pustila do jedenia. A chutilo by mi ešte viac, keby to niekto uvaril namiesto mňa. 5*
kukulienka71
chutné hody si prichystal, veru by som si prisadla, ale tie prasiatka by si musel schovať:-)))
ubka
Tak ako všetky Vaše recepty chválim , precízna práca, popis a skvelý výsledok. Také máme radi:-)
cezar
Vďaka za hodnotenia.
Keby vadili tie prasiatka, tak by som ich pri jedení schoval do ich chlievika.
ares
Krkovička, panenka, sviečková atď, to všetko je ženského rodu a to nám chlapom robí neskutočnú radosť.
Recept je to hodný 5. hviezdičiek.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha