Foto: babkamt
Tento recept na tortu mám od synovca zo Švédska . Dal mi ho asi pred 15 rokmi , keď tu bol na návšteve. Pri Zobraziť celý popisTento recept na tortu mám od synovca zo Švédska . Dal mi ho asi pred 15 rokmi , keď tu bol na návšteve. Pri listovaní v písanke s receptami som naňho natrafila . Už som ho dávno nepiekla. Podelím sa oňho s vami.
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravila som si formu v tvare srdca. Vystrihla som si papier na pečenie v tvare srdca , boky som vymastila a vysypala hladkou múkou.
-
2
Vajíčka som vyšľahala s cukrom . Pridala som kakao.
-
3
Preosiala som 1 dcl hladkej múky , 1 dcl Solamylu s 2 čl kypriaceho prášku . Metličkou som zapracovala do vyšľahaných vajíčok .
-
4
Cesto som dala do pripravenej formy .
-
5
Rúru som vyhriala na 180 stupňov.Pri vkladaní plechu som teplotu znížila na 160 . Tortu som piekla 40 minút .
-
6
Upečenú tortu som vybrala z formy , stiahla som papier na pečenie .
-
7
Vychladnutú tortu som prerezala na dve časti .
-
8
Tu už opraty prevzala vnučka .Na tortu natrela tvarohovo šľahačkový krém , na to poukladala maliny a černice . Vrchnú časť sme trochu poliali sirupom.
-
9
Zvyšok malín a černíc som trochu povarila. Ovocie pustilo šťavu .
-
10
V malom hrnčeku som v troške vody rozmiešala 1 pl vanilkového pudingu , ktorý som pridala k ovociu .
-
11
Prevarila som ho s ovocím a dala som ho na vrchnú časť torty .
Su tam vmiesane same dobre ingrediencie urcite
je aj chutovo dobra