Foto: tothatibor
Príprava je jednoduchá, recept je spracovaný na základe ústneho podania a zrejme pochádza z horného Rakúska. Pripravujem ho ako nedeľňajší dezert ku káve, ale Zobraziť celý popisPríprava je jednoduchá, recept je spracovaný na základe ústneho podania a zrejme pochádza z horného Rakúska. Pripravujem ho ako nedeľňajší dezert ku káve, ale aj ako korpus ovocnej želatínovej torty.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
125 g |
|
75 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks (nastrúhaná) |
|
1 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
125 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
30 g (na zahustenie) |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Hnetené cesto – Do preosiatej múky udrieme vajíčko, pridáme nastrúhané maslo, práškový cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva, citrónovú kôru a štipku soli. Vypracujeme homogénne cesto do tvaru žemle, ktoré odložíme na jednu hodinu do chladu.
- 2
Plnka – Zo žĺtok, vanilínového cukru a cukru vymiešame penu. Z tvarohu, masla, smotany a Solamilu zmixujeme základ plnky do ktorej pridáme žĺtkovú penu a na koniec zľahka primiešame z bielkov vyšľahaný sneh.
- 3
Finalizácia – Vychladené cesto teplom svojich dlaní ohrejeme tak aby sme ním mohli súvisle a rovnomerne vystlať dno a stenu (jednodielnej) teflónovej tortovej formy. Plnku nalejeme do takto vystlanej formy, povrch plnky zarovnáme a okraj cesta prstami zľahka postláčame smerom k plnke.
- 4
Formu s cestom vložíme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme do tmavohnedej farby. Koláč po upečení z rúry vyberieme, necháme pri izbovej teplote vychladnúť a nakoniec vyklopíme na drevenú podložku. (Ozdobíme práškovým cukrom). Krájame ako tortu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu