Rožky s prekvapením fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 10. februára 2011

Neviem od koho mám tento recept, robím ho už dlhé roky. A prečo s prekvapením, nuž preto, že keď zahryznete do rožku, v každom Zobraziť celý popisNeviem od koho mám tento recept, robím ho už dlhé roky. A prečo s prekvapením, nuž preto, že keď zahryznete do rožku, v každom je niečo ukryté.

8
porcií
50 minút
príprava
10-15 minút
na 150 °C

Suroviny

450 g
50 g
130 ml
125 ml
100  ml
1 1/2 KL
Kvások:
4 PL
1/2 mokka lyžičky
3/4 kocky
Plnka:
 ( horčica )
1 ks, na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme chvíľku vykysnúť. Do misky dáme soľ, preosejeme múku, prilejeme olej, teplé mlieko s vodou a pridáme vykysnutý kvások.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri bochníky, pomúčime, prikryjeme utierkou a ešte asi 15 min. necháme kysnúť na podložke.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bochníky nám vykysli.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po jednom ich rozvaľkáme na veľkosť plytkého taniera a radielkom rozdelíme na 12 častí.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na každý trojuholník dáme údený syr, natrieme chilli ( horčicu ) kúsok salámy. Stočíme od širšej strany do slimáčika.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zapneme trúbu. Na plech pripravíme fóliu na pečenie, na ktorú kladieme stočené rožky. Pokiaľ sa nám trúba zohreje, rožky necháme na plechu prikryté kysnúť. Pred vložením do trúby rožky natrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme sezamovými a ľanovými semienkami. Semienka ešte raz natrieme vajíčkom, aby po upečení neopadali dolu.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme piecť. Pečieme asi 10-15 min.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A tu je prekvapenie v rožku.

    Rožky s prekvapením (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

jerica
zaujímvé aj pekné , máš ich uložené ako vojaci pekne v rade.:-)
jerica
to je keď klkneš a hneď ti utečie komentík, pekný fotorecept , tanier s rožkami ukážkový:-) ukladám .
tonicka53
krásne ich máš, aj krásne foto, šikovná si ! určite sú aj dobručké keď tak pekne vyzerajú :D
marienka44
@Mariaklara ,ako sa pecie na tej folii? Ja som ju kupila v Lidli, ale som ju este nevyskusala.Robim podobne rozky bez vajec, ale namiesto oleja davam do cesta rozpustene maslo. Moje vnucata velmi maju radi tieto rozky. Po vrchu ich okrem semiacok aj posolím. :-) Rozky sa mozu naplnit struhanym syrom, klbaskou alebo aj nicím.
bejaja
veľmi pekné a zaujímavé slané pečivo a musí byť určite veľmi chutné, ukladám a vyskúšam....
@marienka44 , ja som kúpila fóliu na pečenie tiež v Lidli a už som na nej piekla.. nemusíš sa obávať a určite peč na nej...je to prima vec..

zitar
nádherné rožteky, na zahryznutie
klaura
už na pohľad vyzerajú veľmi dobre...
evanaaa
Mariaklara, sú , akoby ich stroj robil, pekne rovnaké. Páči sa mi, že tam ide aj celozrnná múka, ale by ma zaujímalo, či jej môžem dať aj o niečo viac, ako ty si dala ( a z tej druhej to potom odobrať) . ?
evanaaa
Keď som sem chcela pridať tento komentár, musela som vypísať prezývku a heslo priamo tu, podeň, kým ma to pustilo. A stalo sa mi to druhý krát. Veď keď idem na Varechu, najprv sa musím prihlásiť ( na Centrum.sk), to by hádam malo stačiť. A toto, čo tu teraz píšem, som pred chvílou napísala, klikla a nič. Objavilo sa mi len - Táto web. stránka........, tak to píšem znovu, dúfam, že to nezmizne, lebo ma..... Aj vám sa to stalo ?
zofos
práve som dokončil prekvapenia a môžem ich doporučiť všetkým.Ako náplň som použil schvarcvaldskú šunku z Lídla a klobásku z diviny.Stačí zapiť zákvasom a super večera je hotová .Ď za perfektný recept
mariaklara
Som veľmi rada, že moje rohlíčky sa Vám páčia, plniť ich môžete čímkoľvek, čo máte v chladničke. Marienka44, neboj sa piecť na tej fólii, je to úžasná vecička. Určite si si všimla pri mojich receptoch, že všetko na nej pečiem. Evanaaa, kľudne môžeš dať celozrnnej múky o trochu viac. Zofos, to, že si prekvapenia už aj vyskúšal ma potešilo, priznám sa, že je to pre mňa od teba takpovediac, vyznamenanie. Ďakujem!
lyali
Nie je nad domáce pečivo. A Tvoje rožteky, navyše s prekvapením, sú krásne. Už si predstavujem, ako sa do nich zahryznem.
katamama
Včera som ich upiekla, len miesto oleja som dala roztopenú a trochu odstátu Heru . Výsledok bol dobrý. Horčica tam celkom patrí. Dobré pečivo na raňajky alebo k pohosteniu.
cica2
krásne sa ti vydarili a rada vyskúšam....kk:)
mariaklara
Veľmi ma potešilo, že ste ho poniektorí už aj vyskúšali. Ďakujem!
modrykamen
Vynikajúci recept! Ako plnku tiež dávam postrúhanú Nivu, pomleté škvarky, klobásku ...
ata8888
mnam tieto su pre nasu rodinu ako stvorene ......a Ty mas aj vynikajuce zemiakove pagace ......,ktore mam uz od teba dlhe roky a su naozaj v nasej rodine oblubene...dakujeme
mariaklara
@ati , mám ich už nachystané, len čakám na vhodnú chvíľku. To ma teší, že ich robievaš, včera som ich práve robila i ja, lebo dnes som bola na stretnutí cukrárok v ZM, potom ti porozprávam a ukážem krásne torty, čo tam žienky robili.
ata8888
videla som foto a aj Monika Muzikova tam zdobila pernicky...
janikbj
ďakujem krásne za super recept. už som piekla slané rožky podľa veľa receptov,ale tento sa mi pozdáva úplne najviac :-) určite pri ňom ostanem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia