Zeleninový quiche

maggi - fotkamaggi, 1. apríla 2014
Zeleninový quiche
Foto: maggi

Komerčný recept

4-5
porcie
35 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

150 ml
200 g
100 g
20 g (na vymazanie formy)
100 g
150 g
100 g
200 ml
150 ml
1 PL
6 ks




Postup

  1. 1

    Zo 100 g zmäknutého masla a hladkej múky vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade pol hodiny odpočinúť.

  2. 2

    Medzitým prepolíme paradajky, šampiňóny rozštvrtíme a orestujeme na oleji. Zo smotany, mlieka a vajec pripravíme zálievku tak, že všetko premiešame a dochutíme vegetou. Koláčovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou.

  3. 3

    Cesto vyberieme z fólie a rozvaľkáme valčekom na výšku cca 3 – 4 cm. Plát opatrne presunieme na formu a podľa nej vytvarujeme. Zvyšné cesto odkrojíme. Teraz na koláč nakladieme suroviny, zalejeme zálievkou, posypeme hrubo nastrúhaným syrom a dáme zapiecť na 35 minút pri 180 °C. Hotový koláč vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť.

  4. 4

    <b>Tip:</b> Skvele chutí aj studený.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia