Foto: maggi
Komerčný recept
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo 100 g zmäknutého masla a hladkej múky vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade pol hodiny odpočinúť.
- 2
Medzitým prepolíme paradajky, šampiňóny rozštvrtíme a orestujeme na oleji. Zo smotany, mlieka a vajec pripravíme zálievku tak, že všetko premiešame a dochutíme vegetou. Koláčovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou.
- 3
Cesto vyberieme z fólie a rozvaľkáme valčekom na výšku cca 3 – 4 cm. Plát opatrne presunieme na formu a podľa nej vytvarujeme. Zvyšné cesto odkrojíme. Teraz na koláč nakladieme suroviny, zalejeme zálievkou, posypeme hrubo nastrúhaným syrom a dáme zapiecť na 35 minút pri 180 °C. Hotový koláč vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť.
- 4
<b>Tip:</b> Skvele chutí aj studený.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu