Foto: sisi110501
Tento recept pochádza z východu.
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kvások: Do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme na chvíľu odpočívať.
- 2
Cesto: Z múky, vajec, oleja, kvásku a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi na 30 min. kysnúť.
- 3
Plnka: Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom ich len popučíme a zmiešame so škoricou (môžete pridať aj tvaroh, je to potom lepšie).
- 4
Po vykysnutí cesto rozvalkáme a rozdelíme na 12 rovnakých štvorčekov. Na vrch pridáme zemiakovú plnku. Nakoniec chytíme všetky štyri okraje, ktoré zdvihneme a zatočíme tak aby sme buchtičku uzavreli.
- 5
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ !!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Beľuše sa pečú v celku na plechu,zemiaky sa uvaria vo vode a tak sa ochutia ,alebo takto: varecha.pravda.sk/recepty/beluse-fotorecept/19824-recept....
Tie tvoje sú buchty plnené zemiakmi.Presne to aj pomenúvaš v bode 4.Neviem odkiaľ si,ale beľuše sa piekli väčšinou na Spiši a to plnené nielen zemiakmi s kurtoškou,ale aj so sladkou kapustou a tie sa potom rozkroja potierajú spraženým naslom.
prajem vám krásne varenie ,pečenie ...
S beľušami je to tak isto ako keby niekto dal názov pod tortu kde dá 2 lyžice kakaa a napíše ,že je to sacher torta.
Ked chcem zverejniť nejaký recept tak nech to stojí za to a nech zodpovedá názvu.Mám taký pocit,že to nieje 11 r dievča,/obr 3/alebo budeme chváliť prehnané.Viem už za ten čas čo som tu registrovaná,že pod maloletými sa skrývaju dospelý.Potom nech admini založia rubriku pre deti a budeme tolerovať a radiť ako sa majú učiť.Ja som tiež bola dieťa a tiež som sa učila variť a poviem ti,že boli sme veľká rodina a ja som bola najstaršia a musela som sa zápajať do všetkého.
Nečudujme sa potom,že je tu dusná atmosféra!
Určite ju povzbudzujem do ďaľších vyrobených a prezentovaných receptov na vareche :-)
Máš pravdu,že si nepridala žiaden recept,a tu je takých veľa a tý sú najmúdrejší.Nevieš si ani predstaviť ,čo to obnáša rcp.debré a kvalitne uvariť a pritom postup nafotiť,krok za krokom,ako napr.@jerica ,ktorá je podľa mňa páni kuchárka z veľkým" P" a nie odfotiť ruky ako lúpu zemiaky.
@hobbykoch ,ja mám úctu ku každému receptu,ale musí byť kvalitný.Ja som tiež na mnohých strankách o varení registrovaná ,no recepty ked nepridávam,tak ani nekomentujem.
Co sa týka tohto receptu ,tak viem čo hovorím a celý recept je zlý,lebo na pol kg múky dva droždia tak to je sila.Zemiaky pretlačené, neosolené iba so škoricou .Ci sa bude na mňniekto hnevať,alebo nie,tak to sú pečené buchty zo zemiakmi.
Beľuše je regionálné jedlo a ked to neviem ,tak to ani nepridám.Ja by som sa neodvážila pridať rcp,napr.z Kysuc,ked tam nežijem.Viem,že v malých obmenách sa recepty robia po celom území,no beľuše je typické Spišské jedlo a tento rcp mu vôbec nezodpovedá.
toto jedlo-iste dobré-hore na obrázku- sú buchty so zemiakovou plnkou...
a to zavádzanie vekom je mi jedno...