Krehký jablkový koláč (netradične)
Mali sme chuť na bublaninu a keďže bolo doma veľa jabĺk, tak som si len tak...
Červená kapustnica
Je tu čas prechladnutí a chrípok, tak treba jesť jedla, ktoré podporujú imunitu voči chorobám....
Pečené údené v marináde
Nový spôsob prípravy údenej šunky. Ja som použila lacnejšie karé s kosťou, veľmi chudé. treba...
Paleo pečené rebierka
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať...
Mrkvový perkelt
Krásnu úrody mrkvy, ktorá sa mi nemestila do keramického súdka mi začali navštevovať myšky nezbedníčky....
Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...
Kyjevský kotlet v mojej úprave /fotorecept/
Ide o vykostené kuracie prsíčko s ponechanou hornou časťou krídelka, čo vytvára kotlet. Je plnený...
Rumunský zemiakový šalát
Tento šalát patrí k vianočným rumunským špecialitám. Podáva sa ako predjedlo a nie ako príloha -...
Uhorky - Rimavská Sobota
Tento recept mám od mojej krstnej mamy, možno sa opýtate, prečo RS, nuž preto,...
Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...
Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.
Krkovička v kukuričnej strúhanke
Raz dávno som niečo podobne jedol na nejakom salaši (už si nepamätám kde!?!?) a viem, že mi...
Malé palacinky
Tieto male palacinky sme mali kazde rano na ranajky na hosteli pre emigrantov v Australii. ...
Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej...
Plnený karfiol so syrovou omáčkou
Tento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa...
Hrnčeková nielen bezlepková knedľa
táto knedľa patrí v našej rodine k najobľúbenejším. Ako celiatik som vyskúšala veľa receptov a...
Kuracia pečeň v nalešníku na dusenej kapuste
Návšteva si želala slovenské jedlo, tak som ho skombinoval podľa seba. Pečeň, bársakú do...
Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami
V jednej z nespočetných televíznych relácií o varení som kedysi dávno videla postup na prípravu restovanej zeleniny,...
Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...
Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou
Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s...
Balatonská špecialita
Nakrájanú cibuľu speníme, pridáme na rezance nakrájané stehno a sprudka opečieme. Asi po 5 minutách podlejeme...
Torta ruža-pre vnučku
Takúto tortičku som sa chystala už rok robiť vnučke na krst. ale nejak som sa...
Jarná praženica so žihľavou
U nás to sú veľkonočné raňajky (ak narastie žihľava). Na vôňu restovanej žihľavy asi nikdy nezabudnem....
Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami
Vyskúšala som urobiť domáce cestoviny v tvare trojuholníčkov. A skorá kapusta bola k nim akurát vhodná...
Millefoglie al cioccolato
Millefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená "tisíc lístkov" a...