
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/
Krkovičku možno pripraviť na veľa spôsobov. Dnes som ju piekla na cibuli a na cesnaku,...

Vianočné medovníčky
Toto je recept, ktorý som dlho hľadala. Nakoniec kombináciou viacerých som dosiahla taký ktorý sa...

Šampiňónová polievka so zeleninou
Túto polievku sme varievali doma s kuriatkami, dnes som si na ňu spomenula po mnohých rokoch,...

Koláč Rigo janči
Neviem prečo to má taký zvláštny názov ale takto som to dostala dávno od moje známej.

Parížske rezy
Žiadne sviatky sa bez týchto rezov u nás nezaobídu. Tento rok som vyskúšala iný recept na...

Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi
Pstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom,...

Francúzske Croissanty
Toto je recept na croissanty podľa francúzskeho originálu. Kto raz zažil pravé raňajky vo Francúzsku, ...

Jesenná polievka s kuriatkami
Túto polievku varievala moja dobrá mama na jeseň z čerstvých a v zime zo sušených kuriatok s...

Jednoduchá hrachová kaša s údenými rebrami a s vysmaženými cibuľovými kolieskami
V máji nevarievam takéto jedlo, ale v tejto zime prišlo veľmi vhod. Hrachová kaša zasýti,...

Halušky s vajcom
Toto rýchle, chutné a ľahké jedlo som sa naučila od mojej mamy. Je to pôstne jedlo...

Domáce maslo
Doma robené maslo má trošku inú chuť akú má maslo vyrobené v mliekárňach . Niekedy...

Dusené slávky na bielom víne s bylinkami a cesnakom
Do širokého kastróla nalejeme olivový olej a necháme rozpáliť, pridáme očistený a na tenké plátky nakrájaný...

Zvolenská zapekanka
Tento recept konečne získala moja kolegyňa Katka2. Ja som ho robila predvčerom. Bol tu síce...

Tvarohový koláč s čučoriedkami
Piškótové cesto si pripravíme zmiešaním 4 vajec, 120 g cukru, polohrubej múky a oleja, ...

Medový krémeš
Zlatý klas uvaríme podľa návodu a vychladnutý pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Všetky suroviny na...

Rozmixovaná dokonalosť
Táto pomazánka je moja najobľúbenejšia. Je úžasne rýchlo jednoducho hotová a tá chuť je neopísateľná! :)...

Špenátový prívarok
Mrazený špenát necháme čiastočne rozmraziť. Nasekáme ho na kúsky. Na oleji necháme do svetložlta opražiť...

Švajčiarske syrové fondue
No, pravé švajčiarske asi nie, ale má k nemu dosť blízko, ak porovnávam s...

Lemon Curd
Tak a je hotovy... Lemon curd pouzivam, no doteraz som si to vzdy zlahcila a kupila...

Srbské čevapčiči
Čevapčiči je veľmi obľúbené jedlo v Srbsku, pôvodný recept na čevapčiči pochádza z Turecka, odkiaľ...

Kotlíkový guláš
Každý ho varí trošku ináč, každý si myslí, že ten jeho je najlepší... varenie ...

Moje varianty viedenskej knedle
Pravá Viedenská knedľa sa varí vo Viedni a je pre ňu charakteristický guľovitý tvar. Môže sa máličko...

Beef (Hovädzie) Wellington
Pôvod Beef (Hovädzie Wellington) nie je úplne isty, pravdepodobnost je u Arthura Wellesley, (prvý vojvoda...

Maďarská zemiaková polievka
Túto jednoduchú polievku varievala moja stará mama, moja mama, varím ju dodnes aj ja a...

Pečené predvarené zemiaky
Skúste upiecť zemiaky aj týmto spôsobom. Určite si pochutíte.

Zeleninové rezne
Po mnohých ťažkých zimných jedlách sa žiadalo niečo ľahšie a svieže. Jarná zelenina je zatiaľ v...

Furmanské halušky
Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto tak,...

Nadýchané celestínske rezance
Obľúbenou zavárkou do čírych vývarov u nás doma patria aj Celestínske rezance. Dnes som sa pokúsila...