Mám veľa receptov na fánky, ale tento nový ma lákal vyskúšať ho a neľutujem. Boli výborné.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 KL |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Preosiatu múku zmiešame so soľou, kryštálovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, smotanu a vypracujeme vláčne cesto. Zakryjeme utierkou a necháme cca 1 hod. odpočívať.
- 2
Potom ho natenko rozvaľkáme /ca 3 mm/ na pomúčenej doske a radielkom vykrajujeme obdlžniky,štvroce ako sa nám páči. Do každého stredu narežeme otvor.
- 3
Vyprážame na rozohriatom oleji do ružova. Oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali. Vypražené fánky necháme odkvapkať na servítkach.
- 4
Pred podávaním ich posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu