Foto: tinca
Mám veľa receptov na fánky, ale tento nový ma lákal vyskúšať ho a neľutujem. Boli výborné.
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Preosiatu múku zmiešame so soľou, kryštálovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, smotanu a vypracujeme vláčne cesto. Zakryjeme utierkou a necháme cca 1 hod. odpočívať.
- 2
Potom ho natenko rozvaľkáme /ca 3 mm/ na pomúčenej doske a radielkom vykrajujeme obdlžniky,štvroce ako sa nám páči. Do každého stredu narežeme otvor.
- 3
Vyprážame na rozohriatom oleji do ružova. Oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali. Vypražené fánky necháme odkvapkať na servítkach.
- 4
Pred podávaním ich posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu