Fašiangové fánky

tinca - fotkatinca, 8. februára 2014
Fašiangové fánky
Foto: tinca

Mám veľa receptov na fánky, ale tento nový ma lákal vyskúšať ho a neľutujem. Boli výborné.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 KL
4 PL
2 ks
1 PL
1/2 bal.
2 PL
200 ml
Na vyprážanie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosiatu múku zmiešame so soľou, kryštálovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, smotanu a vypracujeme vláčne cesto. Zakryjeme utierkou a necháme cca 1 hod. odpočívať.

  2. 2

    Potom ho natenko rozvaľkáme /ca 3 mm/ na pomúčenej doske a radielkom vykrajujeme obdlžniky,štvroce ako sa nám páči. Do každého stredu narežeme otvor.

  3. 3

    Vyprážame na rozohriatom oleji do ružova. Oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali. Vypražené fánky necháme odkvapkať na servítkach.

  4. 4

    Pred podávaním ich posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!

    Fašiangové fánky - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Záhorácke božie milosti a fánky sú jedno a to isté však? Do záhoráckych ide viac rumu - povedal Hubatý (on vždy trepe!). Strašne voňajú tieto božie milosti, pekne si ich vypražila, sexy nafotila tak dávame 5 hviezdičiek.
1x mikecat