Foto: babkamt
Bez polievky sa mi neráta obed . Dnes som spravila karfiolovú polievku . Zostalo mi trochu karfiolu . Bol dosť veľký . Robila som Zobraziť celý popisBez polievky sa mi neráta obed . Dnes som spravila karfiolovú polievku . Zostalo mi trochu karfiolu . Bol dosť veľký . Robila som ho na strúhanke. Tento zbytok som použila na polievku.
Postup
-
1
Očistila som si väčšiu mrkvu (očistenú a nakrájanú nadrobno), jeden petržlen, asi 1 cm plátok zeleru a dva stredné surové zemiaky.
-
2
Pripravenú zeleninu som si pokrájala na rovnaké kúsky. Pokrájala som aj karfiol .
-
3
Do hrnca som dala 1 čl oleja a na ňom som opekala mrkvu , petržlen , zeler a zemiaky.Opraženú zeleninu som posypala múkou , osmahla som ju , stiahla som hrniec z ohňa a pridala som mletú červenú papriku. Potom som zeleninu zaliala 1,5 litra vody a pridala som aj karfiol a sušený ligurček . No a samozrejme soľ , mleté čierne korenie . Zelenina bola rýchlo uvarená . Polievku na tanieri posypem sušenou petržlenovou vňaťou . Už aby sa počasie umúdrilo aby sme mali čerstvé vňatky v záhrade.
-
4
Toľkoto zostalo po obede .
Diskusia k receptu