Rozmýšľala som aký koláčik upečiem na nedeľu a tak som začala listovať v zošitoch mojej maminy. Našla som tento super jablčník, ktorý sme už Zobraziť celý popisRozmýšľala som aký koláčik upečiem na nedeľu a tak som začala listovať v zošitoch mojej maminy. Našla som tento super jablčník, ktorý sme už veľmi dlho nerobili. Je výborný. Ak sa vám zapáči určite vyskúšajte. Vrelo odporúčam :)
Suroviny
| 1. časť koláča: | |
| 1 kg |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2. časť koláča: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 dcl |
|
| 1 dcl |
|
| 1-2 PL |
|
| Plnka: | |
| 3 ks |
|
| 750 ml |
|
| 250 g (Hera, Helia) |
|
| 150 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Jablká postrúhame a zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom. Ak sú kyslé pridáme ešte trochu cukru. Na plech dáme papier na pečenie a naň dáme nastrúhané jablká, z ktorých predtým trochu vyžmýkame šťavu.
- 2
Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme vodu, olej, múku, prášok do pečiva a sneh. Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť do predhriatej rúry. Po vychladnutí koláč otočíme - naspodku je cesto a na tom jablká.
- 3
Z mlieka a zlatých klasov uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame s maslom a cukrom.
- 4
Plnku natrieme na jablkovú časť koláča. Môžeme poliať čokoládou. Ja som koláč posypala kakaom a nastrúhanou čokoládou. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Link na môj rcept:
varecha.pravda.sk/recepty/obrateny-jablkovo-makovy-kolac-...
@martamm váš recept vyzerá tiež veľmi dobre...vyskúšam aj ten :) ďakujem
@zdenkas ďakujem :) a čokoládu som strúhala na obyčajnom strúhadle