Foto: elysa
Po záplave výborných receptov na rebierka som "musela" rebierka upiecť aj ja...Marinádu si našiel môj zákonitý niekde na webe, po prvom raze som urobila Zobraziť celý popisPo záplave výborných receptov na rebierka som "musela" rebierka upiecť aj ja...Marinádu si našiel môj zákonitý niekde na webe, po prvom raze som urobila malé zmeny a takúto večeru mali moji chlapi dnes...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Umyté rebierko vložíme do hrnca s vodou, prisypeme asi 1 PL soli, privedieme do varu, varíme na slabom ohni cca 30-35 minút. Rebierko necháme vo vode vychladnúť.
-
2
Na marinádu si v miske vymiešame med, olej, kečup, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, sójovú omáčku, soľ, korenie a štipľavú papriku.
-
3
Pripravenou marinádou poriadne zo všetkých strán mäso nababreme, uložíme do pekáča a odložíme do chladničky do druhého dňa.
-
4
Na druhý deň prikryté mäso vložíme piecť do vyhriatej rúry. Mäso som otáčala každých cca 20 minút a zakaždým som ho marinádou dobre popolievala. Mäso sa pieklo asi 90 minút, potom som ho odokryla a nechala trošku pripiecť. K mäsu som urobila dusenú ryžu na cibuľke.
-
5
Medová marináda ja potvora, rýchlo sčerná. A môj to tak má najradšej. Na hornej fotke bolo pre mňa mäsko hotové a na dolnej si ho môj doladil na svoju chuť.
-
6
A ja som zasa raz musela uznať, že mal pravdu...
Super parádne jedlo.
par dni som sem nanukukla a musim s Tebou suhlasit, len u mna skor pohar vinka:)
vidíš pitný režim nám chutí rovnaký, cabernet a merlot sú moje obľúbené vínka....
mám to vo zvyku zvlášť také veľké kusy mäsa...
Som rada, ze ste si pochutnali.... Prajem pekny vikend
Som rada, ze chuti
Tak to má teší, že ste si pochutnali, vydarený obed... A prajem krásny večer...