Pečené rebierka fotorecept

elysa - fotkaelysa, 17. mája 2013
Pečené rebierka (fotorecept)
Foto: elysa

Po záplave výborných receptov na rebierka som "musela" rebierka upiecť aj ja...Marinádu si našiel môj zákonitý niekde na webe, po prvom raze som urobila Zobraziť celý popisPo záplave výborných receptov na rebierka som "musela" rebierka upiecť aj ja...Marinádu si našiel môj zákonitý niekde na webe, po prvom raze som urobila malé zmeny a takúto večeru mali moji chlapi dnes...

4
porcie
35 minút
príprava
30 varenie 100 pečen minút
na 200 °C

Suroviny

1200 g
Marináda:
4 strúčiky
2 ks
1 dcl
2 PL
8 PL
2 PL
2 ČL
0,5 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Umyté rebierko vložíme do hrnca s vodou, prisypeme asi 1 PL soli, privedieme do varu, varíme na slabom ohni cca 30-35 minút. Rebierko necháme vo vode vychladnúť.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na marinádu si v miske vymiešame med, olej, kečup, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, sójovú omáčku, soľ, korenie a štipľavú papriku.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenou marinádou poriadne zo všetkých strán mäso nababreme, uložíme do pekáča a odložíme do chladničky do druhého dňa.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň prikryté mäso vložíme piecť do vyhriatej rúry. Mäso som otáčala každých cca 20 minút a zakaždým som ho marinádou dobre popolievala. Mäso sa pieklo asi 90 minút, potom som ho odokryla a nechala trošku pripiecť. K mäsu som urobila dusenú ryžu na cibuľke.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medová marináda ja potvora, rýchlo sčerná. A môj to tak má najradšej. Na hornej fotke bolo pre mňa mäsko hotové a na dolnej si ho môj doladil na svoju chuť.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A ja som zasa raz musela uznať, že mal pravdu...

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

angast
výborné rebierka. Dobrý postup ,marináda i konečný vzhľad a chuť.
Super parádne jedlo.
abdul
Oné, to úvodné foto si dám na plochu. Zákonitý veľmi dobre našiel. Podobnú len bez sójovej omáčky dávam aj na koleno.
karolka
Pečené rebierko s ryžou mi nepasuje, ale proti gustu žiaden dišputát...
tiger
Výborne a lákavo to vyzerá, určite si to vyskúšam, recept ma zaujal.
afataga
to vyzera neeeeskutocne vyborne, len ten kecup mi tam nepasuje, tiez by som si radsej k tomu dala chleba miesto ryze, marinada s medom je vyborna ale potvora, poznam to, niekedy robim na grilovanie
elysa
ďakujem... @abdul to si dúfam myslel na mňa a nie len tú marinádu...:-) @babkamt aj Tvoje sú u mňa v kk, príde ich čas :) @karolka a @afataga mala som chlebík v pláne, ale moji drahí chceli ryžu...
abdul
@elysa : Samozrejme že na teba. Ako si mohla o tom pochybovať. Ale aj marinádu našiel bohovskú.
pusta
perfektné, aj všetky prsty by som si oblízala :-)
majkahra
Vyzerajú super, hneď by som sa ponúkla, ale len s chlebíkom a keby bol doma upečený a pikantný chren. O joj, dosť, lebo už mám klávesnicu mokrú. Pekný recept.
mariamka
fantazia ! vidno, ze chlapi maju odvahu, a zienky guraz to vyskusat :)
vlado29
úžasné, s chlebom a domácim chrenom plus " kabernetík " proti smädu
1x elysa
elysa
@Vlado29 (15.3.2016 19:26)
par dni som sem nanukukla a musim s Tebou suhlasit, len u mna skor pohar vinka:)
vlado29
Elysa, recept robím znova tento víkend, nemá chybu, kabernetíkom som myslel Cabernet Sauvignon - červené vínko :)
radox1
isto boli chutne,ale naco ten bok predvarat vo vode?
elysa
@Vlado29 (26.3.2016 15:19)

vidíš pitný režim nám chutí rovnaký, cabernet a merlot sú moje obľúbené vínka....
elysa
@Radox1 (26.3.2016 17:05)

mám to vo zvyku zvlášť také veľké kusy mäsa...
vlado29
Ahoj Radox 1, ja osobne 101%-ne súhlasím s Elysa tepelnou úpravou, a to preto, lebo som skúšal aj s aj bez. Mäsko sa mi javilo jemnejšie a v kombinácii s cabernetom - uff !!!
vlado29
Tá marináda je úžasná, už je s rebierkami v chladničke, zajtra pečieme,inú marinádu asi už ani nepoužieme ..... :)
bembo
Včera som si pripravil rebierka,nechal pôsobiť v marináde,a dnes upiekol.Ostali mi od včera dlávenie krumplíke,ktoré som použil ako prílohu namiesto ryže.dal som si k tomu aj alma papriku.no,len čo som si dal prvé sústa,alma papriku som si už nedal,pretože to mesko,a marináda boli také chutné,že s almapaprikou bolo škoda aj chuť pokaziť.dávam*****za túto maškrtu.veľmi som si pochutil.pridávavam aj obrázok ako sa mi rebierka vydarili.a s tou čiernou farbou marinády si mala pravdu.


elysa
@Bembo (12.2.2018 16:25)

Tak to má teší, že ste si pochutnali, vydarený obed... A prajem krásny večer...
1x bembo
szupolka
Ďakujem za výborný recept a hlavne úžasnú marinádu. Rodina sa dnes tešila zo zapekaného bôčiku (rebierka som nezohnala). Pripájam aj dôkaz. Ešte raz ďakujem
lifeandcare
Vyborny recept,akurát som nemal sójovú omáčku a nedal som čierne korenie ani papriku. Miesto toho som dal 1pl horčice plnotucnej a BBQ grécke korenie. A radu aby so tak nezčernalo, dal som na 20min. Na pekáča na 200C potom som zakryl alobalom a posledných 20min. som ešte potrel s marinádou čo mi ostala a dal som do nej na malé kúsky slaninku hrozienka a jabĺčko bez alobalu do chrumkava. Inak som dal na plech aj zopár zemiačkov s rascou celou a cesnak cely napoly prekrojený. A podával so zemiačkami a čierny pivkom.


bekla
Prave som ,,napajcovala,,! Marinada super chutna,pridala som trosku grilovacieho korenia a vynechala som sol, ked tak si kazdy dosoli sam...urobim tak aj kolena, tiez ich dopredu chvilu povarim, nakrajam a napacujem...na letnu party ako stvorene...
dadahippie
Mnam, vazeni a mili, toto su tie najchutnejsie rebierka, co som skusala, vdaka za recept 💗 aj moje vyberave dieta potvrdzuje, zhodnotil, ze ich mam robit kazdy den 😂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia