Pečené rebierka fotorecept

elysa - fotkaelysa, 17. mája 2013
Pečené rebierka (fotorecept)
Foto: elysa

Po záplave výborných receptov na rebierka som "musela" rebierka upiecť aj ja...Marinádu si našiel môj zákonitý niekde na webe, po prvom raze som urobila malé zmeny a takúto večeru mali moji chlapi dnes...

4
porcie
35 minút
príprava
30 varenie 100 pečen minút
na 200 °C

Suroviny

1200 g
Marináda:
4 strúčiky
2 ks
1 dcl
2 PL
8 PL
2 PL
2 ČL
0,5 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté rebierko vložíme do hrnca s vodou, prisypeme asi 1 PL soli, privedieme do varu, varíme na slabom ohni cca 30-35 minút. Rebierko necháme vo vode vychladnúť.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na marinádu si v miske vymiešame med, olej, kečup, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, sójovú omáčku, soľ, korenie a štipľavú papriku.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenou marinádou poriadne zo všetkých strán mäso nababreme, uložíme do pekáča a odložíme do chladničky do druhého dňa.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň prikryté mäso vložíme piecť do vyhriatej rúry. Mäso som otáčala každých cca 20 minút a zakaždým som ho marinádou dobre popolievala. Mäso sa pieklo asi 90 minút, potom som ho odokryla a nechala trošku pripiecť. K mäsu som urobila dusenú ryžu na cibuľke.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medová marináda ja potvora, rýchlo sčerná. A môj to tak má najradšej. Na hornej fotke bolo pre mňa mäsko hotové a na dolnej si ho môj doladil na svoju chuť.

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A ja som zasa raz musela uznať, že mal pravdu...

    Pečené rebierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
Oné, to úvodné foto si dám na plochu. Zákonitý veľmi dobre našiel. Podobnú len bez sójovej omáčky dávam aj na koleno.
to vyzera neeeeskutocne vyborne, len ten kecup mi tam nepasuje, tiez by som si radsej k tomu dala chleba miesto ryze, marinada s medom je vyborna ale potvora, poznam to, niekedy robim na grilovanie
Vyzerajú super, hneď by som sa ponúkla, ale len s chlebíkom a keby bol doma upečený a pikantný chren. O joj, dosť, lebo už mám klávesnicu mokrú. Pekný recept.
Ahoj Radox 1, ja osobne 101%-ne súhlasím s Elysa tepelnou úpravou, a to preto, lebo som skúšal aj s aj bez. Mäsko sa mi javilo jemnejšie a v kombinácii s cabernetom - uff !!!
Včera som si pripravil rebierka,nechal pôsobiť v marináde,a dnes upiekol.Ostali mi od včera dlávenie krumplíke,ktoré som použil ako prílohu namiesto ryže.dal som si k tomu aj alma papriku.no,len čo som si dal prvé sústa,alma papriku som si už nedal,pretože to mesko,a marináda boli také chutné,že s almapaprikou bolo škoda aj chuť pokaziť.dávam*****za túto maškrtu.veľmi som si pochutil.pridávavam aj obrázok ako sa mi rebierka vydarili.a s tou čiernou farbou marinády si mala pravdu.



Pridaj komentár k receptu: