Foto: miskalka1
Tento koláčik som prvýkrát ochutnala u kamarátky. Povedala, najprv ho ochutnaj a potom Ti poviem názov. Ochutnala som...a už len zo mňa vyšlo "hmmmmmmm" Zobraziť celý popisTento koláčik som prvýkrát ochutnala u kamarátky. Povedala, najprv ho ochutnaj a potom Ti poviem názov. Ochutnala som...a už len zo mňa vyšlo "hmmmmmmm" , povedala-Volá sa orgazmus :) Je fakt vynikajúúúúci a rychlo pripravený a upečený.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky surovinky.
-
2
Vymiešame si kryštálový cukor s celými vajciami, pekne do hustej hmoty.
-
3
Postupne pridávame múku zmiešanú so sodou a kypriacim práškom.
-
4
Potom si v mixéri rozmixujeme ananásový kompót aj so šťavou. Môžete ho aj pomačkať napríklad vydličkou ak nemáte mixér. Keď dávate kompót do mixéru mixujeme len malú chvíločku. Keď je ananás zmixovaný spojíme ho s cestom.
-
5
Spolu poriadne zmiešame a cesto vylejeme na pomúčený plech alebo plech vyložený papierom na pečenie. Cesto je upečené veľmi rýchlo za 10-15 min, tak dávajte pozor aby ste naň nezabudli :)
-
6
Kým sa nám cesto pečie pripravíme si plnku, ktorou koláčik potrieme. Zmiešame všetky suroviny na plnku spolu.
-
7
Keď koláčik vychladne potrieme ho plnkou. Ak máte radi orechy môžete do nej pridať ešte pokrájané orechy. Ja som len roztopila pár čokoládových bonbónov zo zabudnutého adventného kalendárika :)
-
8
A hotovo :) Koláčik môžete dať do chladničky aby plnka poriadne stuhla. Je veľmi svieži a chutný mňááááááám.
-
9
Prajem Vám príjemné maškrtenie :)
Nejaký margarín alebo dačo iné?
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-orgazmus-fotorecept/15371...
www.nahuby.sk/fotogalerie_autora.php?uzivatel_id=1572...
...najkôr pani serpicova poznamenala, aby nebol "orgazmus" v predstihu, ak sa jej nepodarí...lebo...aby mohli i deti si pomaškrtiť, sú celiatici, tak použila bezlepkovú múku...nie je toľko "nadýchaný", ale je vynikajúci ! miskalka1 vďaka !
Je výborná s čerstvým pečivom , ale aj samotná.
Ďakujem veľmi pekne za recept. Bude uverejnený v novinách Račiansky výber. Hlavný porotca veľavážený pán Majster kuchár František Janata povedal, že tento koláčik mal všetkých 5 P (ale neviem čo to presne znamená:-) ).
Vidím, že ste ho robili teraz nedávno. Akú veľkú šálku ste použili? 250 ml?
Tento údaj nájdete hore pod fotografiou - pečie sa 15 minút na 180 °C.