Hrnčekový ovocný koláč

laurisia - fotkalaurisia, 5. augusta 2012
Hrnčekový ovocný koláč
Foto: laurisia

Ďalší z receptov v kategórii jednoduché. Hrnček má objem 3 dl a ovocie - podľa chuti. Ale najlepšia je kombinácia slivky, nektarinky a čučoriedky.

40
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1/2 hrnček
2 dl
1 ks
1 balíček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si nachystáme ovocie - ja som mala černice a broskyne.

    Hrnčekový ovocný koláč - obrázok 1
  2. 2

    Prichystáme si hrnček s objemom 3 dl. Do misky dáme 2 hrnčeky múky, 1 hrnček práškového cukru a pol hrnčeka oleja. Požívam obyčajný slnečnicový.

    Hrnčekový ovocný koláč - obrázok 2
  3. 3

    Zamiešame varechou, kým nám vznikne hmota ako na posýpku.

    Hrnčekový ovocný koláč - obrázok 3
  4. 4

    Bokom odoberieme za hrnček vymiešanej zmesi. Túto neskôr použijeme na posýpku.

    Hrnčekový ovocný koláč - obrázok 4
  5. 5

    Do cesta, ktoré nám ostalo v miske pridáme 2 dl mlieka, 1 prášok do pečiva a jedno vajíčko.

    Hrnčekový ovocný koláč - obrázok 5
  6. 6

    Zamiešame do hladka. Opäť použijeme len varechu, ale pokiaľ sa niekomu kvôli chvíľke chce vyťahovať šľahač - prosím :-)

    Hrnčekový ovocný koláč - obrázok 6
  7. 7

    Vylejeme na tukom vymazaný a pomúčený plech. Na cesto pekne rozvrstvíme ovocie.

    Hrnčekový ovocný koláč - obrázok 7
  8. 8

    Po povrchu koláča namrvíme posýpku, ktorú sme si odložili do hrnčeka bokom.

    Hrnčekový ovocný koláč - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme do zlatista niečo cez pol hodinku.

    Hrnčekový ovocný koláč - obrázok 9

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
práve som dopiekla tvoj koláčik,kombinácia slivky+marhule.Vyzerá dobre,chutí ešte lepšie,rýchla príprava,no čo si viac môžeme priať.Zaradujem ho medzi obľúbené.Vďaka za recept.
Tento koláč robievam často, ale s herou. Ale s olejom je dobrý nápad, lebo olej je vždy po ruke a je aj ľahší. Môže slúžiť aj ako raňajkový koláč keď dáš menej cukru.Dá sa robiť v rôznych kombináciach a nie len s ovocím, ale aj s makom, orechami, čokoládou a pod.
Už mám nachystané broskyne (marhule som nestihla, slivky dozrievajú). Chcem len povedať, že posýpku "zakaždým" robím s olejom, aj na kysnutý. Necelé 2dcl múky, tak isto cukru a olej opatrne prilievam po lyžiciach, kým nemá tú správnu sypkosť. Žiadne strúhanie, mrvenie. Krásny tropický dníček. Dnes budem mať saharu v kuchyni. Zaváram broskyne, uhorky a idem upiecť tento koláčik.
Super chutny, vlacny, rychlo urobeny, urcite budem robit casto ;-) veeela marhul som na vrch dala a dorobila mrvenicku. 1x mrvenicka s olejom a fakt bola chutna. Marhule este treba dosladit, bolo to kyslejsie, ale ja by som zhltla aj plech. Vdaka
Posýpka je výborný nápad, vždy som ju robievala s maslom. S olejom je to super! Chutnám a ďakujem. Nezvyknem nikoho len tak chváliť, ale ty si to zaslúžiš, si šikovnica.
Posýpka je výborný nápad, vždy som ju robievala s maslom. S olejom je to super! Chutnám a ďakujem. Nezvyknem nikoho len tak chváliť, ale ty si to zaslúžiš, si šikovnica.
@Morticia (14.2.2019 10:55)
Ahojík! V pohodě můžeš dát i náhradu mléka. U litého těsta, s práškem do pečiva, se nemá co pokazit. Už jsem u podobného dávala jenom vodu - žádná výhra, ale vyšel "jedlý". Ať se dílo podaří!

Pridaj komentár k receptu: