Foto: rennatte
Tento recept ma zaujal v jednej knihe, recept pochádza z Gemera, ale chutí aj na Záhorí, len cukru som dala menej.
33
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme pomleté orechy
-
2
striedavo po častiach tuhý sneh
-
3
a preosiatu múku s práškom do pečiva
-
4
vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme
-
5
Kým sa pečie cesto, vymiešame žĺtky s cukrom
-
6
pekne do penista, najlepšie ručným šľahačom
-
7
na horúci upečený koláč vylejeme časť žĺtkovej polevy a rozotrieme na tenký film
-
8
pridáme zvyšok polevy a rovnomerne rozotrieme
-
9
necháme úplne vychladnúť a krájame nožíkom, ktorý si namáčame do horúcej vody
Určite ho krájajte až v nasledujúci deň, inak sa vám hladký rez nepodarí, bude sa to mrviť.
@dandulka , mozem skusit nabuduce nad parou aj s rumom :-)
@sovka62 , po uplnom vychladnuti som krajala zubkovym nozikom
@jixko , tesi ma ze sa vydaril :-)
@jozka2 , vyskusam aj ja
tvoje su krasne tie tuto upravu nepotrebuju!
Ďakujem za recept. Pekný víkend.
Len som ubrala cukor do cesta.