Parížske rožky, ktoré sa vždy vydaria. Vhodné pre celiatikov.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť.
-
2
Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy.
-
3
Cesto si dáme do vrecka bez špičky.
-
4
Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
-
5
Kým rožky chladnú, pripravíme plnku. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minut. Kto ma Kenwood s indukciou - na 90 stupňoch 30 minut a je uvarené. Necháme vychladiť.
-
6
Do vychladených vajec pridáme kakao a postupne maslo. Môžeme dať jednu Heru a jedno maslo. Kto nemá rád Heru dá dve maslá. Dobre vyšľaháme.
-
7
Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť.
-
8
Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Možno podľa tvojho receptu...? Vyzerá pre mňa uskutočniteľne.
Tvoje sú pekné vydarené.
Je to jednoduché netreba sa báť.Aj mne ich dcéra máča v čokoláde.
Pekný večer prajem ako nastavím kenwood z redukciou na ten krém