Parížske rožky fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 8. marca 2017

Parížske rožky, ktoré sa vždy vydaria. Vhodné pre celiatikov.

2 plechy
porcie
60 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
300 g
300 g pomleté
Plnka:
5 ks
180 g
3 PL
500 g
Poleva:
300 g 52 %
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si dáme do vrecka bez špičky.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým rožky chladnú, pripravíme plnku. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minut. Kto ma Kenwood s indukciou - na 90 stupňoch 30 minut a je uvarené. Necháme vychladiť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vychladených vajec pridáme kakao a postupne maslo. Môžeme dať jednu Heru a jedno maslo. Kto nemá rád Heru dá dve maslá. Dobre vyšľaháme.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

marika9
Ja robím také isté a na Vianoce u nás musia byť. Odkaz pre bojazlivé cukrárky: nebojte sa do toho pustiť tento postup je veľmi dobre a zrozumiteľne napísaný. Naozaj to nie nie je ťažké, to len tak vyzerá.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Skúsim Tvoj recept, môj sa nie vždy vždy vydarí. Bielková masa je jednoduhšia a varenie žĺtkového krému robím len zo žĺtkov. Z celých vajec mi to nehustne.
Tvoje sú pekné vydarené.
danda3
Katka, pripomenula si mi moju maminu, tieto rožky nesmeli chýbať na žiadne sviatky, mne dovolila len ich máčať do čokolády, možno preto som ich nikdy nerobila, netrúfam si na ne. Krásne ich máš.
cuteart
Toto je asi najlepsi recept, aky som na tieto parizaky robila! Zasadne peciem s kvalitnym maslom, ziadne nahrady nepouzivam. Ako bielkovy spodok, tak aj krem samotny su lahodne! Ďakujem za skvelý recept!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha