Parížske rožky fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 8. marca 2017

Parížske rožky, ktoré sa vždy vydaria. Vhodné pre celiatikov.

2 plechy
porcie
60 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
300 g
300 g pomleté
Plnka:
5 ks
180 g
3 PL
500 g
Poleva:
300 g 52 %
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si dáme do vrecka bez špičky.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým rožky chladnú, pripravíme plnku. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minut. Kto ma Kenwood s indukciou - na 90 stupňoch 30 minut a je uvarené. Necháme vychladiť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vychladených vajec pridáme kakao a postupne maslo. Môžeme dať jednu Heru a jedno maslo. Kto nemá rád Heru dá dve maslá. Dobre vyšľaháme.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: