Jogurtové lievance-dolky fotorecept

tinca - fotkatinca, 2. novembra 2011
Jogurtové lievance-dolky (fotorecept)
Foto: tinca

Ak máte chuť na sladké, tak pridávam recept na rýchle lievance alebo po našom dolky.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 ml
2 ks
1-2 PL
1 ks
6-6,5 PL
1/2 bal.
 na vyprážanie
1 ks, menšie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Jogurtové lievance-dolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    1.verzia: zmiešame vajíčka s cukrom,vanilkovým cukrom,pridáme jogurt, postrúhané jablko a nakoniec pridáme múku pomiešanú s práškom do pečiva. 2.verzia: zmiešame žĺtka s cukrom,vanilkovým cukrom,pridáme jogurt,postrúhané jablko, potom múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Dnes som robila verziu č.2,lepšie sa mi páči.

    Jogurtové lievance-dolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na lievancovej pánvici potretej olejom vyprážame lievance /dolky/.

    Jogurtové lievance-dolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tieto potom spájame džemom akýmkoľvek,ktorý nám chutí, ja som polku robila s čučoriedkovým a polku so šípkovým . Posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

    Jogurtové lievance-dolky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

vierik
Pekné sa Ti podarili a určite aj dobre,ja ešte dávam aj tvaroh.
Veľmi pekné foto....:-)
sneica
krasne nadychane aj ozdobene...ukladam recept a vyskusam...
maladada
Pripomenula ste mi detstvo, maminka robievala najlepšie na svete a ešte stále cítim tú vôňu:))
garanco
Už som robila z jogurtu, ale to bol iný recept. Navnadila si ma, dnes ich urobím podľa Teba!
danculka
Pre všelijaké výmyslené recepty,zabúdam na takéto recepty,mám obed na zajtra...:))
vlastulka
tak ja som si stále myslela,že lievance sa lejú do jamiek a dolky sa vyprážajú po vykrojení formičkou
remcula
Přísahala bych, že jsem tady psala komentář, že je jdu dělat a on nikde! takže @Tinca , jsou skvělééééé!!!! Nasmaženo, snězeno!:-))
kuchticka
Tiez mam rada lievance a uz som davno nerobila, vdaka za pripomenutie. Z jogurtom som nerobila este, iba so cmarom (podmaslim). Takze budu inaksie.
garanco
@tinka -boli výborné!!
Robila som ich na chate, tak som prípravu zjednodušila: najprv som ušľahala tuhý sneh, potom do toho žĺtka a postupne som pridávala ďalšie prísady. Zjedli sme ich s manželom na jedno posedenie, určite ich budem robiť častejšie, vďaka za recept!
garanco
Ešte k názvu: u nás tiež mama robila iba dolky, potom sme zistili, že je to "čechizmus" od slova "vdolky" a tak sme ich začali volať spisovne lievance, ale v kuchyni robievam aj ja dolky!
dorisa
Dolky mám rada, robím ich plnené lekvárom, tak, keď máme kyslú polievku a za tým nejaká "bašta". Pekný recept.
evitaznr
úžasný recept, lievance doslova luxusné........vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia