Parížske orechové rožky

nikol156 - fotkanikol156, 19. marca 2012
Parížske orechové rožky
Foto: nikol156

Je to náš obľúbený recept, môj manžel nemá rád príliš sladké zákusky, ale tento priam miluje a keď sa ho opýtam, že čo mám Zobraziť celý popisJe to náš obľúbený recept, môj manžel nemá rád príliš sladké zákusky, ale tento priam miluje a keď sa ho opýtam, že čo mám napiecť, samozrejme len tieto rožky. Viem, že takýto recept už tu je niekoľko, ale presne tento som nenašla, snáď niekomu poslúži. Z tejto dávky je dosť veľa rožkov a na Veľkú noc je tento zákusok ako vyšitý.

Suroviny

6 ks
600 g
300 g
Krém:
6 dcl
6 PL
380 g
300 g
40 g




Postup

  1. 1

    Bielky a práškový cukor vyšľaháme nad parou elektrickým šľahačom na tuhý sneh. Ešte do teplej hmoty primiešame opatrne orechy.

  2. 2

    Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožteky (ešte teplé). Rožky pečieme - sušíme na 150°C asi 15-20 min. Rožky po upečení necháme vychladnúť.

  3. 3

    Z mlieka a z hrubej múky uvaríme hustú kašu a necháme úplne vychladnúť. Maslo (niekedy používam Heru alebo aj Palmarin) s práškovým cukrom vyšľaháme a pridáme kakao. Do maslovej hmoty opatrne po častiach pridáme vychladnutú kašu. Vznikne nám veľmi lahodný krém na naše rožky. Krém vložíme do chladničky na hodinku, aby sme potom lepšie vedeli striekať na rožky.

  4. 4

    Krém dáme do cukrárskeho vrecúška a striekame na rožky v podobe vlniek. Opäť vložíme rožky do chladničky, aby trošku stuhli.

    Parížske orechové rožky - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Vychladnuté rožky namáčame v čoko poleve. Žĺtky, ktoré sa nám zvýšili môžeme použiť do iného zákuska alebo urobiť iný krém na rožky. Ja napr. dávam do kysnutého cesta.

    Parížske orechové rožky - obrázok 5

Diskusia k receptu

danielas
Super ingrediencie,krásne rožteky,ukladám tento suprový receptík,díky
frona
Mám podobný recept...Tie žltky dávam do krému na rožky. Vyšľahám ich s cukrom a čokoládou nad parou a potom pridám maslo....fň krémik...mňam. A žltky sú využité
sttella
Mám podobný recept, rozdeil jelen v tom, že tam sa rožky nepečú, ale sučia 1 - 1,5 hod. Mám s tým problém, niekedy zostanú vo vnútri mäkké, akokeby spustené, viete mi poradiť kde robím chybu.
Za recept ďakujem, určite ho vyskúšam.
danulatenko
moje parizske su presne ako tvoje aj co sa tyka nastreku plnky, ako by to bol moj rukopis... :DDD A plnku robim ako uz uvadzala frona - zltky slaham nad parou s cukrom... atd.
izabella929
krásne rožteky.-)))mám ich veľmi rada a teším sa, že si dala sem recept.-)) šikulka.-))
nikol156
Ďakujem každému pekne za komentáriky a raz určite vyskúšam ten krém zo žĺtkami. Moje rožky a krém sú vhodné vtedy, keď sa nám zvýšia bielky a nevieme čo s nimi.
mimitje
Mám veľmi rada tieto rožky, ale recept som doteraz nemala, takže vďaka! Páči sa mi, že v plnke je použité maslo, ktoré ja preferujem pred Herou. Trafila si sa mi presne do mojej chuti!
medovnicek
parížske rožteky milujem, ale ešte som ich nikdy sama nepiekla, receptík odkladám, určite sa zíde
orchidea
Vydarené rožkteky... robievam, ale plnku mám inakšiu, u nás sú veľmi obľúbené a väčšinou ich pečiem na Vianoce.
cica2
máš ich nádherné, zbožňujem tieto rožteky ale ešte som nemala odvahu ich robiť...kk :-)
tazla
na vianoce som ich mala 220 kusov ,syn mi pomahal lebo by som bola prisla o chrbat a plnku i ja robim zltky s cukrom nad parou
larja
Milá Nikol156, odkedy si sem pridala tento recept, robím parížske rožky už len podľa teba a to pri každej sviatočnej príležitosti, moji najbližší ale aj priatelia si ich nevedia vynachváliť. Srdečná vďaka za recept. Vždy, keď ich robím, spomínam si na teba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia