Foto: eevapa
Jelenik sem dala recept na netradičné vyprážané hviezdy.Preto že ho nikdy nerobila,dovolila som si oprášiť "železo" ktoré mi viselo v špajzi a názorne Zobraziť celý popisJelenik sem dala recept na netradičné vyprážané hviezdy.Preto že ho nikdy nerobila,dovolila som si oprášiť "železo" ktoré mi viselo v špajzi a názorne jej ukázať, čo su to tie vyprážané hviezdy a ako sa robia.Moja mama to volá vyprážané rúže,lebo tvar železa pripomína kvet.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka,múky, vajíčok,štipky soli a kryštáloveého cukru si urobíme stredne husté palacinkové cesto.
-
2
železo na vyprážanie si nahrejeme v horúcom oleji
-
3
Potom ho na krátko ponoríme do cestíčka a vložime vyprážať do oleja. Železo držíme neustále nad dnom ,aby sa nám neprilepilo,Výška oleja musí byť veľká aby bolo železo ponorené celé .
-
4
Vyprážame do jemne zlatista ,Vidličkou opatrne zosunieme zo železa
-
5
hotové treba posypať práškovým cukrom
0.2 l prevareného vlažného mlieka
60 gr polohrubej múky
soľ podľa chuti
Ale nedá sa toho veľa zjesť, aj napriek tomu, že je to také dobré:-) Volalo sa to Waflové pečivo a z jednej dávky vyšlo približne 50 kusov.
náhodou nasla ten z pôvodného balenia z roku 1978 :-)
1 vajce
1 ČL cukru
0.2 l mlieka, alebo vody
60 gr polohrubej múky
štipka soli
Aby sa ruže dali dobre "zvliesť" zo železa, to musí byť dobre zahriate - ako sa píše vyššie, a tiež nesmieme pri namáčaní nechať cesto prejsť po vrchu tej kovovej srandy.
vôbec sa mi nedarilo :(
sa prepaľuje a treba ho vymienať.
tusim tescoma, ale zdali sa mi kratke rucky na to, ako pri tom vybehne olej :-(
...zdajú sa mi lepšie ako tie od tescomy, keďže nemajú umelú rúčku. Asi by som mala strach ponárať umelinu do rozpáleného oleja :)