Foto: diabambulka
Svieža klasika :-)
Suroviny
2 ks celé |
|
200 g |
|
400 g |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
veľký |
|
a múka na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Všetko spolu zmiešame ( okrem marhuľového kompótu ) a dáme na vymastený a vysypaný plech, precedíme kompót a postupne marhule poukladáme na peník dáme piecť. Pečieme pri teplote 160-170°C. Hotový pocukrujeme, alebo potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.
- 2
Tip : Hotová delikatesa, je ak upečený perník potriete džemom, polejete čokoládovou polevou a len ozdobíte šľahačkou a kúskom kiwi. Kombinácia sladkého perníka s kyselkavým kiwi, alebo marhuľami je naozaj výborná. Môžem Vám len doporučiť :-) Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Gratulujem k babatku a prajem celej rodinke vela zdravia:-)
Filipko veľmi pomáha, lebo je veľký brat až tak rastie keď poviem že ide Luky papať aby bol veľký ako Filipko, dnes som sa zasmiala keď chcel brata nakojiť a vyhrňal si tričko :-) no sranda...