Marhuľový perník

diabambulka - fotkadiabambulka, 10. februára 2012

Svieža klasika :-)

Suroviny

2 ks celé
200 g
400 g
100 ml
2 PL
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
1 ks
500 ml
 veľký
 a múka na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Všetko spolu zmiešame ( okrem marhuľového kompótu ) a dáme na vymastený a vysypaný plech, precedíme kompót a postupne marhule poukladáme na peník dáme piecť. Pečieme pri teplote 160-170°C. Hotový pocukrujeme, alebo potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.

  2. 2

    Tip : Hotová delikatesa, je ak upečený perník potriete džemom, polejete čokoládovou polevou a len ozdobíte šľahačkou a kúskom kiwi. Kombinácia sladkého perníka s kyselkavým kiwi, alebo marhuľami je naozaj výborná. Môžem Vám len doporučiť :-) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cica2
Lákavý a krásny perník, je výborný, tiež ho robievam :-) @diabambulka nestíham čítať všetky diskusie ale v jednej som sa dočítala že už máte bábätko, gratulujem a želám Lukáškovi a celej rodine najmä veľa zdravia a šťastia!!! :-) Videla som aj fotočky, je nádherný :-))) Tak nech sa vám všetkým krásne darí a teším sa na ďalšie tvoje krásne receptíky, si šikulka! :-)



evusik
tento perník robím aj ja, je výborný... rýchly a je ho veľa, ja ho ešte horúci potriem džemom a polejem čokoládou, nabudúce vyskúšam aj s kiwi.... krásna fotka :-)
sneica
pernik vyzera vyborne a takisto aj uvodne foto...:)vyskusam s marhulami..
1x seanka
afataga
ku ovociu sa este mozu dat piskoty pokvapkane rumom
marijanka712
@diabanbulka ja som to prepásla perníček je super , ale hlavne gratulujem k synčekovi prajem, aby ste boli všetci šťastný , aby vo vašej rodinke boli len slnečné dni teší ma, že ste všetci vopriadku a ked už pečieš tak je všetko super nech ta tí chlapi počúvajú a tie dobrotky , ktoré im pečieš nech padnú na úžitok.Nejako mi to ušlo pár dní som varechu zanedbávala.
ola111
Šťavnatý,výborný perníček,pekne vysrdiečkovaný:-)))
diabambulka
ďakujeeem, všetkým aj za gratulácie, akurát nám končí to spavé obdobie a tak ma začína Lukáško troška preháňať :-))) je to taký malý hladoško :-) pekný deň všetkým a ďakujem za milé komentíky
matka07
Krasny a urcite aj vyborny kolacik!
Gratulujem k babatku a prajem celej rodinke vela zdravia:-)
orchidea
Neuveríš, ale včera som aj ja piekla podobný perník, len škoda že bez ovocia, to ma nenapadlo použiť ale nabudúce určite vyskúšam.
evanaaa
Tiež si myslím, že ten perník s ovocím bude šťavnatejší, ja mám broskyne a nektarinky, mala by som skúsiť s nimi. @diabambu ľka, maličký už nechce stále spinkať, budeš musieť využiť čas keď ozaj zaspí, veď také bábätká sú hore len ak chcú papať. A čo ten starší, žiarli, alebo pomáha?
diabambulka
ahoj evanaaa, no malý Lukáško je veľký hladoš a tak niekedy kým sa zasýti na svoje etapy, lebo pri tom si hodí šlofíka, torchen trvá :-)))
Filipko veľmi pomáha, lebo je veľký brat až tak rastie keď poviem že ide Luky papať aby bol veľký ako Filipko, dnes som sa zasmiala keď chcel brata nakojiť a vyhrňal si tričko :-) no sranda...
lyali
@diabambulka , Filipka máš za skvelého pomocníka teda :-) Nech Vám je stále tak milo-veselo :-)
diabambulka
simi1987 zhruba pol hodinku, urob skúšku so špáradlom, keď bude perník už voňať a bude sa ti zdať hotový zapichni špajdľu alebo špáradlo na viacerých miestach do koláča a keď sa nič nenalepí je hotový, ďalší zank je že kraje cesta sa nalapia naokraje plechu...
valeri
po dlhšom čase som ho znovu robila, veľmi dobrý recept.
salinka
Recept na tento perník mám už veľmi dlho, ale je naozaj vyšplhaný o level vyššie s tými marhuľami. @diabambulka , ďakujem za inšpiráciu:-)
diabambulka
Teším sa rado sa stalo:-):-):-)veru aj ja sa naň chystám najbližšie nech je zmena po sviatkoch, drobní budú mať hrče za uškami:-)
morenajea
Naozaj výborný a mäkkučký perník, dala som zavárané čerešne a čokoládu som ešte posypala kokosom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia