Foto: ancicka
Dnes sa u nás pripravovalo drevo na zimu.Rezalo,rúbalo a ukladalo do drevárne.Chlapi si priali okrem obedu aj fajný kysnutý koláč,tak som piekla.Aj takýto.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
60 g (margarín) |
|
2 ks celé |
|
2 čl |
|
1 PL |
|
1 sačok |
|
Ovocná plnka: | |
4 ks väčšie |
|
1veľky |
|
od oka mrazené |
|
50 g vopred namočené v rume |
|
50 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Posýpka: | |
50 g |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zo surovin na cesto,zapravíme hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnuť.Zároveň namočime hrozienka do rumu,aby napučali.
-
2
Vykysnúte na doske vyvaľame a rozdelíme na poly.Z tohto množstva vyjde na dva plechy. Cesta rozvaľkáme vo veľkosti plechu a prenesieme na vymastený plech.
-
3
Na cesto nastruháme na uhorkovom struhadle očistené jablka a rozložíme na cely plech.
-
4
Na jablka rovnomerne rozsypeme vanilkový a škoricový cukor.Na to potom rozložíme hrozienka,ktoré obalíme mletými orechami.
-
5
Na to slivky a ribezle.
-
6
Pripravíme posýpku,
-
7
a rovnomerne posýpeme celý koláč.Necháme upiecť.
@janger ,tak to máš pravdu,že hej.