Kysnutý ovocný koláč s posýpkou fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 12. novembra 2011
Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
Foto: ancicka

Dnes sa u nás pripravovalo drevo na zimu.Rezalo,rúbalo a ukladalo do drevárne.Chlapi si priali okrem obedu aj fajný kysnutý koláč,tak som piekla.Aj takýto.

40
porcií
60 minút
príprava
15-20 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml vlažné
60 g (margarín)
2 ks celé
2 čl
1 PL
1 sačok
Ovocná plnka:
4 ks väčšie
1veľky
od oka mrazené
50 g vopred namočené v rume
50 g
2 ks
2 ks
Posýpka:
50 g
5 PL
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Zo surovin na cesto,zapravíme hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnuť.Zároveň namočime hrozienka do rumu,aby napučali.

    Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnúte na doske vyvaľame a rozdelíme na poly.Z tohto množstva vyjde na dva plechy. Cesta rozvaľkáme vo veľkosti plechu a prenesieme na vymastený plech.

    Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto nastruháme na uhorkovom struhadle očistené jablka a rozložíme na cely plech.

    Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na jablka rovnomerne rozsypeme vanilkový a škoricový cukor.Na to potom rozložíme hrozienka,ktoré obalíme mletými orechami.

    Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to slivky a ribezle.

    Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme posýpku,

    Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a rovnomerne posýpeme celý koláč.Necháme upiecť.

    Kysnutý ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

akeber
vyzerá skvele... jednoduchý , nenáročný tie sú najchutnejšie :-))
diabambulka
mňam, pravá klasika, krásny, voňavý a šťavnatý koláčik výborný aj na raňajky s bielou kávou :-)
tatranka
Tento koláčik je v lete u nás veľmi často na stole.Je to vďačný,šťavnatý koláčik.
astheart
Miluju s třešněma a vůbec mi nevadí vyplivovat pecky. I když před léty jsem si koupila odpeckovávač a super se s ním zbavuje třešně pecek! Doporučuji. Ale nejlepší je zajet si pro něj do Polska, je tam mnohem levnější......
ola111
Takéto kysnuté sú fajné,pekný ho máš.
cica2
tieto koláče sú vždy u nás vítané, krásne sa ti vydaril:)
domasa
Prosím ťa napíš na koľko stupňov sa má piecť v teplovzdušnej rúre a asi priblžne ,ako dlho.
ancicka
Ja mám obyčajnú elektrickú rúru a neviem ako sa pečie v teplovzdušnej.Ja mám taký dojem,že asi dlhšie a pri vyžšej teplote,asi na 180 °C.Pri tomto type koláča,treba dať pozor na spodok koláča.Treba si nadvihnúť vidličkou a pozrieť na spodok ,ked je pekný upečený tak vyberám a aj na bokoch to je vidno ,lebo kraje sú pekné upečené.Treba to pri pečení odsledovať.Ja to takto robím .
domasa
Ďakujem,už idem na to,aby si mladí pochutali,keď prídu zo západu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia