Foto: helena10
Hrnčekový recept na chutnú obyčajnú bábovku.
10 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
(na vymazanie formy) |
|
(na vysypanie formy) |
|
Postup
-
1
Použila som hrnček s objemom 2 dl.
- 2
Vyšľahám vajcia s práškovým cukrom do peny. Pridám vanilkový cukor, múku s kypriacim práškom do pečiva, mlieko, olej a vymiešam cesto mixérom.
- 3
Hotové cesto nalejem do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
- 4
Pečiem vo vopred vyhriatej rúre 35 - 40 minút na 175 stupňoch. Kontrolujem špajľou. Každý pečie podľa svojej rúry.
- 5
Upečenú a vychladnutú bábovku vyklopím z formy a posypem práškovým cukrom.
- 6
Vzorku na ochutnanie sme odniesli aj dobrým susedom.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu