Marhuľový rýchly zákusok

abkul - fotkaabkul, 28. júla 2013
Marhuľový rýchly zákusok
Foto: abkul

Tento zákusok je u nás veľmi obľúbený, je čas marhúľ a tak možno niekto vyskúšate alebo ho spoznáte. Je naozaj jednoduchý, chutný a najlepší Zobraziť celý popisTento zákusok je u nás veľmi obľúbený, je čas marhúľ a tak možno niekto vyskúšate alebo ho spoznáte. Je naozaj jednoduchý, chutný a najlepší je dobre vychladený.

25
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
250 g
2 ks
800 ml
2 PL
cca 1 kg čerstvé alebo 2 poháre zavar. 700ml
na posypanie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti. 1. časť rozvaľkáme a položíme na vymastený plech. Na toto cesto poukladáme piškóty.

    Marhuľový rýchly zákusok - obrázok 1
  2. 2

    Na piškóty uložíme polovičky marhúľ.

    Marhuľový rýchly zákusok - obrázok 2
  3. 3

    Z vanilkového pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme uvaríme puding a polejeme ním marhule.

    Marhuľový rýchly zákusok - obrázok 3
  4. 4

    Na vrch položíme rozvaľkanú 2. polovicu cesta a upečieme na 180 st. asi 20 min.do zlatova. Upečený posypeme práškovým cukrom, necháme vychladnúť a ešte dáme zachladiť do chladničky. Možno tento zákusok poznáte pod iným názvom ale je skvelý a tak som sa chcela podeliť. Dobrú chuť.

    Marhuľový rýchly zákusok - obrázok 4

Diskusia k receptu

marta5
Môže byť veľmi dobrý,ukladám a iste vyskúšam.
douglas
Pomerne jednoduchá príprava a sú v ňom obsiahnuté ingrediencie, ktoré môj manžel Roman má veľmi rád a kedže sa blíži jeho sviatok... Viac ako marhule mu chutia hrušky...myslíš, že miesto marhúľ môžem použiť zavárané hrušky? Vďaka za odpoveď. Krásny deň :).
jerica
Marhule skončili , bude dobrá náhrada so slivkami, určite je to koláčik čo sa rozplýva na jazyku :-)
ajvena
velmi se mi líbí tento recept,co nejdříve ho vyzkouším,ale místo meruněk mám švestky.ráda zkouším nové věci i třeba s obměnou
evanaaa
Jednoduché, dobré, tak prečo neuložiť - alebo, ešte lepšie, neurobiť. Ale ešte nei ej koniec marhúľ, dnes mali v Lídli vo vaničke ( 1 kg) také menšie, ideálne na koláč, aj tento, váhala som, škoda, pozriem aj zajtra a spravím. Len ja by som tie piškóty ešte asi niečim dobrým pokvapkala ( um s kávou,alebo?). Ukladám si.
ebaka
u nás marhulky ešte sú a tak bude aj rýchly zákusok,dík za rcp.
monda
aj u nás sú tiež ešte marhule , takže tiež si ho upečiem, ukladám si recept-dakujéém,, vyzerá vábivo ,mňáám,:-))
mevik
Včera som neodolala a vyskúšala som ho. Chuťovo výborný, výzorovo - už trochu menej :) Nemala som ho taký pekný, nadýchaný ako tvoj. Môj bol skôr nízky, ale to môže byť aj v rôznom druhu lístkového cesta či v rozmeroch plechu. Skúsila som to s konzervovanými broskyňami, ktoré som nakrájala na štvrťky. Piškóty som trocha zmäkčila tým, že som ich pokvapkala sladkým nálevom, v ktorom boli broskyne konzervované. Koláč chutil všetkým, a tak ďakujem za recept.
abkul
Ďakujem za kladné komentáre, zákusok je naozaj dobrý, jednoduchý na prípravu a rýchle urobený. Môže sa samozrejme použiť rozličné ovocie aj zavárané podľa chuti. Piškóty na spodnom ceste slúžia na zachytenie šťavy, aby cesto nezostalo mokré, ja ich ničím nepolievam oni zmäknú od ovocia a pudingu a ešte vrchné cesto len rozgúľam a položím nič viac a upečiem. Majte sa krásne a dík!!!!!!!!
1x lianka
eviana
Úžasne vyzerá tento koláčik a isto aj úžasne chutí... škoda, že som s marhuľami nestihla, ale isto bude skvelý aj s iným ovocím... ukladám do KK, ďakujem :)
havino
toto je ozaj dobrý a vdačný, rýchly koláč, ja som ho zatiaľ a už viac, ako pár krát robila, ale len s jablkami, piškóty naozaj nie je potrebné ničím zvlhčovať, nasiaknu vždy od ovocia
evuna
TAK JA SOM HO ROBILA, ALE NEODPORUCAM, MAGLAJZ....NIKDY VIAC
evuna
Nic v zlom autorka, ale kamaratka ho raz robila s jablkami a tiez nikomu nechutil, a ona pecie velmi dobre zakusky aj 2-3 tyzdenne celej rodine. Skoda ovocia, radsej ina kombinacia ako s pudingom.......
1x amia
terinka55
Reagujem neskôr, ale nedá mi to. Koláč je VÝBORNÝ a nedá sa na ňom NIČ pokaziť, aj pre začiatočníkov. Žiaden maglajz, iba ten, čo nevie, kde je sever, zhadzuje prácu iného, milé dámy !!!!!
radost
ja sa tiež pridám-je to výborný koláč-práve kvôli ovociu a pudingu...
abkul
Ďakujem za kladné komentáre, mne sa zákusok vždy podaril a je skvelý.
Neviem, kde "evuna" urobila chybu, keď jej to nevyšlo.
najska
robím ho podľa vášho receptu a je skvelý :) .. a vyjadrenie že magľajz.. no asi to niekto pokafral ale receptom to nebude :) ďakujem za recptík :)
abkul
Ďakujem, koláčik robím často a stále nám chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia