Štedrák z lineckého cesta
Štedrák z lineckého cesta

Štedrák z lineckého cesta fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. januára 2019

Na ukončenie vianočných sviatkov pridávam ešte tento recept. Úplne krehký a chutný trošku inak ako je v receptoch.

25
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
300 g
200 g
2 ks
štipka
1 bal.
Maková plnka:
250 g mletý
4 PL
Orechová plnka:
300 g mleté
4 PL
Tvarohová plnka:
500 g
2 ks
1 ks (kôra aj šťava)
2 bal.
2 PL
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala soľ, cukor, prášok do pečiva, maslo.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko som zmiesila a vypracovala cesto.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som rozvážila na 4 rovnaké časti a nechala odpočívať, pokiaľ pripravím plnky.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do mletého maku som primiešala jahodový lekvár.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K mletým orechom som pridala hruškový lekvár.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K tvarohu som pridala cukor, vajcia, strúhanú citrónovú kôru, Zlatý klas a všetko som dobre premiešala.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetky plnky pripravené...

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plech som vystlala papierom na pečenie. Jedno cesto som vyvaľkala, uložila na plech a potrela som ho jahodovým lekvárom. Na lekvár som rozotrela makovú plnku a zakryla som ju druhým vyvaľkaným plátom cesta.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uložila som tvarohovú plnku a zakryla som ju tretím plátom cesta a na tento plát som rozotrela orechovú plnku a zakryla posledným tretím plátom. Vrch som popichala a natrela rozšľahaným bielkom.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 40 minút. Upečený koláč som nechala chladiť na mriežke. Keď bol celkom vychladený som ho krájala, lebo je krehký a lámavý.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Prajem vám dobrú chuť.

    Štedrák z lineckého cesta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
Taký štědrý koláč musí být dobrota! Obdiv, jako vždy, protože pečlivost, smysl pro detail a laserový rez k tobě, milá Izi, prostě patří. S chutí bych si tvůj Štědrák z lineckého těsta dala. Rozplynul by se on i já, hmm Děkuji za moc pěkný recept!
Musí byť výborný, ja robievam z kysnutého cesta, tento sa mi viac pozdáva, vyskúšam niekedy. Izabella, vaše recepty sú všetky top, ste dobrá gazdinka a cukrárka. Aj ja rada pečiem, preto sa vždy na každý váš recept pozriem, príp. vytlačím. Nech sa vám nadalej darí, všetko dobré do nového roku.
@usakova ,som presvedčená, že toto vám bude viac chutiť ako z kysnutého, už aj pri krájaní je to celkom niečo iné..Ďakujem pekne za pochvalu a skúšajte moje recepty, nikdy vás nesklamú, lebo verte mi, nie po každej cukrárke sa dá upiecť dobrý koláč..práve nedávno stiahnutý recept z netu, letel mi celý do smetí,,občas mi aj napíšte , ako vám chutilo...Ďakujem za vaše prianie a ja vám želám všetko dobré s Varechou .sk
všetky pochvaly sú už napísané ...takže za mňa jednoducho,že BOMBA...krásne nafotené a tie úhľadné
rezy nakrájané no klobúk dolu 1********** uložené v KK
@Izka , bojím sa chváliť,aby Ťa pod tou ťarchou neseklo a čo potom? Kto nám bude takto vypekat? :-))) ako inak u Teba,vždy, krásne,chutné,precízne odprezentovane a ako píšeš, dôveryhodné,netreba sa obávať,že sa niečo nevydarí. Pozdravujem a prajem všetko dobré:-)
@45678 , netreba chváliť, treba upiecť a s pôžitkom si vychutnávať krehkosť a trojaké plnky..ja nikdy mak a orechy celkom nepomeliem, nechávam v ňom celé zrná a kúsky lebo milujem všetko chrumkavé..vďaka za komentár..)
Izka, ako vždy krásny koláčik si upiekla a nepochybujem, že je výborný. Recept je uložený a určite ho vyskúšam. No Nového roku ti prajem všetko dobré a veľa nových kuchárskych inšpirácií. Srdečne ťa pozdravujem.

Pridaj komentár k receptu: