Vianočné strojčekové pečivo

elle82 - fotkaelle82, 7. decembra 2010
Vianočné strojčekové pečivo
Foto: elle82
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g
150 g, mleté
200 g
2 ks
1 ks
1/2
 štipka




Postup

  1. 1

    Suroviny dáme do misky a vypracujeme hladké cesto. Dáme do chladu na 2 hodinky odležať.

    Vianočné strojčekové pečivo - obrázok 1
  2. 2

    Odležané cesto pretláčame cez ozdobnú formičku na mäsovom mlynčeku a tvarujeme rôzne tvary. Venčeky, tyčinky, esíčka... Dáme na plech (ja požívam papier na pečenie) a upečieme. Ja to pečiem na 180 C asi tak 15 min. Záleží od rúry.

    Vianočné strojčekové pečivo - obrázok 2
  3. 3

    Môžme obaliť v práškovom cukre, namáčať konce do čokolády alebo len tak pofŕkať čokoládou.

    Vianočné strojčekové pečivo - obrázok 3

Diskusia k receptu

anina43
včera som ich piekla aj ja, ale do rcp sa ti vludila chyba, malo by byť 150 gr orechov a 150 gr cukru. Ja som dala miesto orechov kokos, aj tak sú super, inak ich máš tip-top
ela77
Predbehla som ťa, . Moje sú už v krabici. Mám presne tento recept. Rozdelila som však cesto na dve časti a do jedného dala orechy a do druhého kokos. Len pozri prosím ťa cukor a orechy.
Je to ozaj iba 15 g ??? Nie dkg ????,teda v gramoch o jednu nulu viac. Možno sa mýlim.Ak áno tak prepáč, len sa mi to zdá byť málo a ja mám vo svojom recepte práve toľko v dkg.
elle82
ďakujem kočky...idem to opraviť...:))) neviem kde mi tie nuly ušli :)))
etulik
Vyzera to fajn, aj priprava, ale ja nemam nadstavec na mlynček sle zase mam ten strojček na keksy, môžem aj cez to, alebo cez vrecuško na plnky???.... :-)
verads
AHOJ, ja mám tiež tento recept , ale ja ich zvyknem ešte pokvapkat čokoládovou polevov alebo namočím jeden koniec do čokolády a ten obalím v kokose, ked zmäknú sú výbormé ku káve , čaju.
evusik
strojčekové pečivo je u nás tradičné vianočné, bez nich žiadne Vianoce neboli. Aj keď ja mám iný recept..... posledné roky ich nerobím cez mlynček ale cez lis a tiež robím rôzne - orechové, kokosové, kakaové alebo mramorové.... tie tvoje sa ti vydarili.
elle82
Etulik cez vrecko na plnku ti to isto neprejde- skôr ho rozderavíš :)).
A čo sa týka strojčeku na keksy tak tiež neviem...
elle82
Etulik cez vrecko na plnku ti to isto neprejde- skôr ho rozderavíš :)).
A čo sa týka strojčeku na keksy tak tiež neviem...
elle82
Verads áno aj ja som ich tak minulý rok zdobila, ale keďže mám také ročné dieťatko tak by to nemohlo vôbec papkať...takže ich mam iba také "natural" :)) tento rok ...
remcula
Hezké, dělávala jsem ho taky, ale letos mi nějak nesedí nástavec na mlýnek! :-))
dorisa
Pri tychto keksíkoch si spomínam na mladosť.
babulienka
Ja to robim tiez rozne kokosove, vanilkove, orechove. Ak cestujem na vylety je to velmi vdacne pecivo, potom ponukam cely autobus.
evanaaa
Nedá sa cesto valkať a robiť klasickým spôsobom, bez mlynčekov a strojčekov? Lebo vyzerá chutne a takéto " sušienky " mám rada.
zitar
Aha, toto robievala moja mamička na každé sviatky a volala to: " cez mašinku". Mali sme to veľmi radi. Ja to nerobievam, asi som pozabudla.
sbsgabi
Podla mňa dá veď to je ako z lineckého len dodatok orechy
vavan
toto sú výýýýýýýýborne koláčiky aj my ich robievame .
ejmepb
Ja mam trochu iný recept, bez vajca a menej múky, evanaaa ja ich robím cez mlynček, ale sestra robí tenké valčeky priemer cca 15 mm a pokrája na dĺžku cca 50 mm trošku ohne na rožtek, jedla som na kvalite to nič neuberie
adina59
Prosím , čím mám nahradiť smetol? Mám taký dojem , že ho už nedostať. Voľakedy sme tento recept robili a rada by som ho oživila.
ďakujem
dajanca
@adina59 , namiesto smetolu môžeš použiť Heru alebo Palmarín. Cera je stužený tuk a používa sa na vyprážanie, alebo na stuhnutie do čokolády.
marijanka712
Smetol som dostala, znova sa objavil na trhu je ako náhrada masla myslím že 84% tuku tentokrát som tvoj rp vyskušala so smetolom sú vynikajúce ja zase nemám mlynček -robotománia - ale manželovi tieto keksíky pripomínajú mamičku každe Vianoce ich spolu robili tak som zohnala taký nástavec čo sa mi hodil do mäsového mlynčeka na robot a za jeho pomoci to išlo fantasticky raz -dva boli na plechu a tú chuť -sú fantastické velmi ti dakujem za rp hlavne môj manžel .
elle82
:) som rada, že Vám chutili...Ja som ich veru robila včera večer a neviem či ich nebudem musieť robiť ešte raz :))))
trencanka
Tento rok urobim "strojcekove" kolaciky. Dakujem za recept. Naposledy som to jedla ako male dieta. A to bolo mooooc davno. Zaspominame si na bezstarostne Vianoce nasho detstva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia