Foto: sonulienka
Viem, že už je tu veľa receptov na pagáče aj ja som už sem jeden pridala ale toto je iný a dnes som piekla Zobraziť celý popisViem, že už je tu veľa receptov na pagáče aj ja som už sem jeden pridala ale toto je iný a dnes som piekla takéto, popozerala som si veľa receptov a tak som si niečo vybrala a niečo pozmenila a tu je výsledok.
príprava
Postup
-
1
Preosejeme si múku urobíme si kvások. Všetky suroviny okrem škvarkov spolu vypracujeme a vypracované cesto necháme vykysnúť 1 hodinu. Ja som dnes trochu zmenila namiesto mlieka som potrebovala spotrebovať smotanu 30% a biely jogurt tak som dala do cesta a výborné bolo cestíčko.
-
2
Vykysnuté cesto po 1.hodine.
-
3
Zomelieme si škvarky.
-
4
Vyvaľkáme vykysnuté cesto a potrieme polovicou škvariek.
-
5
Poskladáme a necháme odpočinúť 15 minút.
-
6
Cesto po 15 minútach.
-
7
Natreté z druhou polovičkou škvariek znovu necháme odpočinúť.
-
8
Po 15 minútach cesto rozvaľkáme asi na 1 1/2 cm a vykrajujeme kolieska ktoré mriežkou na zemiaky pritlačíme a urobíme na nich mriežku.
-
9
Poukladáme na plech znovu necháme asi 10 minút postáť a potrieme bielkom posypeme podľa seba a dáme piecť do rúry do ružova. Asi tak 20-25 minút alebo podľa seba akú máte rúru ja mám teplovzdušnú a piekla som na 180 stupňov.
-
10
No a takto sú upečené už len dobré vínko a ideme na to. Prajem dobtú chuť.
@medulienka tú mriežku som odkukala na nete a osvedčilo sa mi to, je to skorej ako mriežkovať nožom.
@esi práve preto,že aj ja pridávam zemiačiky som chcela skúsiť bez nich a ver, že sa nevysušili zatiaľ ešte tých pár čo je sú výborné.
@babkamat a vieš,že aj ja som rozmýšľala, že tak skúsim a múku dám pol na pol ale urobila som takto.Na budúce skúsim dať ako píšeš.
@sovka62 máš pravdu pagáčiky sú dobré aj z mrazničky keď nie sú iné aj dnes sme ich mali na raňajky.Všetkým Vám ďakujem za komentíky.
Ako je polovičke?
Vypada to velmi dobre,pagaciky nemaju chybu
Gratulejem