Foto: orchidea
Pod takýmto názvom mám tieto plnené medové kolieska. Nepatria medzi naše tradičné vianočné pečivo, ale robila som ich už viackrát a po dlhšom čase Zobraziť celý popisPod takýmto názvom mám tieto plnené medové kolieska. Nepatria medzi naše tradičné vianočné pečivo, ale robila som ich už viackrát a po dlhšom čase tento rok opäť.
porcií
Suroviny
500 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 čl nie kopcovitá |
|
trochu |
|
|
|
Krém: | |
250 ml |
|
30 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
150 g |
|
120 g |
|
Postup
-
1
Do preosiatej múky pridať práškový cukor (200 g), škoricu (dávam menej ako 1/2 kávovej lyžičky), nie kopcovitú kávovú lyžičku sódy bikarbóny, tekutý med, šťavu a kôru z citróna, orechy. Všetko premiešať a nakrájať zmäknutý tuk. Spracovať na cesto. Cesto nechať 30 minút odpočinúť.
- 2
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkať na hrúbku asi 4 mm a vykrajovať kolieska. Klásť na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska upiecť pri 175 stupňoch 12-13 minút.
- 3
Kým kolieska vychladnú, urobiť krém. V mlieku rozmiešať múku, 30 g práškového cukru, vanilkový cukor, žĺtky a uvariť kašu. Zvlášť vymiešať maslo so 120 g práškového cukru. Kašu po uvarení nechať za občasného premiešania vychladnúť a potom pridávať k maslu. Dobre spolu vyšľahať.
- 4
Do stredu koliska natrieť alebo len lyžičkou položiť ríbezľový alebo malinový lekvár a okolo naniesť krém. Neviem prečo ale mala som nejako veľa krému, tak som musela na niektoré kolieska dať krém aj do stredu...:) Krém prikryť ďalším kolieskom. Hotové dať stuhnúť.
- 5
Potom už len namáčať do čokoládovej polevy, ktorú si pripravím z čokolády na varenie a Cery a ozdobiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Gratulujem
takto sa mi vydarili