Foto: ywett
Tento koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený. A ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam receptík aj Vám Zobraziť celý popisTento koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený. A ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam receptík aj Vám ;-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
4 |
|
120g |
|
200ml |
|
100ml |
|
320g |
|
1/2 |
|
2-3 polievkové lyžice |
|
Plnka: | |
250ml (kto chce, môže dať aj stužovač šlahačky, ja som nedávala) |
|
200g |
|
1 |
|
1-2 polievkové lyžice |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky. Potom ju vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
-
2
Celé vajcia vyšlaháme s cukrom.
-
3
Pridáme mlieko a olej.
-
4
A ešte chvíľku šľaháme.
-
5
Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
-
6
Kakao.
-
7
Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75
-
8
Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok. Keď cesto vychladne 3x prekrojíme zúbkovaným nožom.
-
9
Natrieme plnkou a poukladáme prekrojené jahody.
-
10
Položíme druhý plát, natrieme plnkou, poukladáme jahody a to zopakujeme, aj s tretím plátom.
-
11
Potom celý koláč natrieme zvyšnou plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája! Prajem dobrú chuť!
samozrejme, aj koláčik je krásny:)))
Ivka si neskutočná, nádhera :)
sa nedá odolať všetky od teba par excellence prídem k tebe na fotoškolenie