Tento kolač je u nás veľmi obľúbený odkedy som ho prvý krát skúsila upiecť.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom . Pridame cukor,vanielkový cukor,sol,vajcia ,olej, mineralnu vodu a vymiešame . Cesto nalejeme na vymastený plech a pečieme .
- 2
Broskyne necháme odkvapkať . Vychladnutý korpus pokvapkame šťavou z kompotu. Broskyne nakrajame na kúsky (kocky) a uložime na korpus .
- 3
Na plnku vyšlahame šlahačku ,škoricový cukor a rum alebo rumovu aromu . ( škoricu a rum pridavajte ked je šlahačka skoro tuhá) . Šlahačku natrieme na korpus s broskyňami a uhladíme . Kto chce môže to skrášliť hviezdičkami ako je vyditelne na fotke . Dáme do chladničky na hodinu nakrajame a môžme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ešte aj ďakuje za tie chváli ... :(