Vyprážané dubáčie klobúčiky

izabella929 - fotkaizabella929, 2. júna 2013

Včera som si odložila z hríbov niekoľko krásnych klobúčikov, aby som ich dnes mohľa vyprážať obalené v strúhanke..

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6  klobúčikov
podľa chuti
4 PL
1
8 PL
3 PL
príloha: varené zemiaky




Postup

  1. 1

    Dubáčie klobúčiky som poriadne umyla a uvarila vo vriacej vode ..vybrala som ich z vody, opláchla a osušila..rozšľahala som si vajce, pridala štipku soli, v múke som obali všetky klobúčiky, potom vo vajci a napokon v strúhanke..vyprážala na masti..vypražené nechala na servítke odkvapkať z masti..ako prílohu som k nim uvarila zemiaky..podávala som k nim ríbezle ako brusnice....dobrú chuť...

Diskusia k receptu

afataga
tak to je delikatesa, u nas moc nerastu, nemozem si pomoct s tym zakuskom, ale ak si pamatas ake mala asi aj tvoja babka okuliare, tak vies, preco mi ich pripominaju, celkom taky isty tvar mali :-)
cesminaz
@izabelka perfektne jedlo ;-) milujem vyprazane hriby...Ale ja ich balim surove a tak vyprazam-ostane im ta prava hribova chut...,mozem sa spytat,ze preco ich varis najprv?
sracz
Hugacskám, objednávam si u Teba komplet prezentácie titulného obrázku! Hej a vyprážať Ti "dovoľujem" podľa vlastného výberu, milá @izabella929 - či predvarené, alebo za surova -:))) - voňavý tanier pre toho, kto si ho u Teba zaslúži!
mesiar50
Tak tomuto hovorím královské jedlo.A stolovanie tiež znamenité.Pekne pozdravujem z NL
tiginko
nádherné slovo "dubáčie" :-) .... Dokedy budeš moja provokovať s takýmito hubárskymi skvostami? Juuj, ale by som si dala, čokoľvek z dubákov
radost
aj ja chceeeem...
tam zberajú jahody..špenát..tu majú dubáky..višne-či čerešne...a my len ZIMU a dážd furt...kto a kde je ten nespravodlivý...???
angast
krásny obedík. Skoro som ho prepásol. U nás bez dubákov. Ale už
budeme na rade . A budeme si tiež robiť takéto dobroty.
izabella929
Verím, že čoskoro začnú rásť dubáčiky aj na západe a severe a že si všetci užijete tejto úžasnej fajnotky..)múdra príroda, ktorá dala tejto labužníckej fajnotke krásny tvar, krásne sfarbenie a prekrásnu vôňu, ktorá sa veru nedá s ničím iným porovnať..Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre...)
mariamka
"dubáčie" :) delikatne jedlo a este aj romanticky nazov :) super, krasny bohaty tanier ..
vierutt
Jasné - Izabelka neprovokuje iba s koláčikmi! Nádhera, mňam. @radost , už aj na severe rastú, môj muž bol a doniesol hríby - síce iba tri, ale ten najväčší mal vyše kila.
radost
a môj muž v nedeľu-a veru len pár muchotrávok červeňujúcich...či ako sa volajú-sú chutné-a môžu sa jesť opakovane..nielen raz..:-)
ale kvalita do vianočnej kapustnice-0 kusov...aaaale-šak raz...:-)
izabella929
Všetci, ktorí ste mi napísali, ste ma veľmi potešili s vašimi komentármi.-))Teším sa, že sa vám pridané jedlá páčia a že vás zaujali.-))jedlá z hríbov máme radi a preto som sa chcela s vami podeliť o recept, ako to robím ja...Veľmi pekne vám ďakujem.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia