Gaštanová torta pečená

aknell30 - bez fotkyaknell30, 20. marca 2012

vynikajúca torta, treba vyskúšať:-))

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

3
4  PL
4  PL vlažná
4  PL
1/2  bal
2  PL
2  bal
3  dl
1
125  g obyčajné
2
2




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielka od žĺtkov, bielka vyšľaháme samostatne, žĺtka šľaháme s cukrom, pridávame 4 PL vody, prášok do pečiva a nakoniec 4 PL hladkej múky. Nakoniec ešte jemne vmiešame bielka. Dáme piecť do vymastenej a pomúčenej formy na tortu. Pečieme na 180°C 15 min.Ešte horúci korpus pokvapkáme tuzemským umom a potrieme napr.marhuľovým džemom.

  2. 2

    Plnka pozostáva z uvareného vanilkového pudingu, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Potom vmiešame gaštanové pyré. Natrieme na korpus.

  3. 3

    Na záver potrieme vyšľahanými šľahačkami so stužovačom. Navrch postrúhame čokoládu na varenie alebo posypeme grankom. Necháme odstáť v chlade aspoň 6 hodín.

Diskusia k receptu

pacik
Tortová forma mala aký priemer? Recept sa mi páči :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia