vynikajúca torta, treba vyskúšať:-))
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme bielka od žĺtkov, bielka vyšľaháme samostatne, žĺtka šľaháme s cukrom, pridávame 4 PL vody, prášok do pečiva a nakoniec 4 PL hladkej múky. Nakoniec ešte jemne vmiešame bielka. Dáme piecť do vymastenej a pomúčenej formy na tortu. Pečieme na 180°C 15 min.Ešte horúci korpus pokvapkáme tuzemským umom a potrieme napr.marhuľovým džemom.
- 2
Plnka pozostáva z uvareného vanilkového pudingu, do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Potom vmiešame gaštanové pyré. Natrieme na korpus.
- 3
Na záver potrieme vyšľahanými šľahačkami so stužovačom. Navrch postrúhame čokoládu na varenie alebo posypeme grankom. Necháme odstáť v chlade aspoň 6 hodín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu