
Špaldové lievance s kakaovou omáčkou, jahodami a kiwi
Zmiešame dva diely bielej hladkej múky, jeden diel špaldovej hladkej múky, dve čajové lyžičky PDP,...

Šľahačková kávová bábovka
Veľmi rada pečiem a v poslednom čase to nedokážem zastaviť. Snáď to po mne zdedí moja...

Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk
Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.

Langoše
Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Väčšie mikroténové vrecko vytrieme olejom, vložíme...

Veselí sobíci :D
chcela som si odskúšať nové linecké a pritom zabaviť aj moju malú pomocníčku :)

Šífliky s bryndzou
Tento recept je spomienkou na kuchyňu mojej starej mamy, ktorá pochádzala od Harmanca. Robievala ho často a...

Pohankové lívance
Do mísy nalijeme podmáslí (cmar, pozn. red. ), přidáme sůl a postupně přidáváme ostatní...

Moja miš-maš polievka
Miš-maš :) prečo?pretože v polievke je naozaj všetko možné, podobá sa na českú bramboračku, ale ja do...

Králik na víne a cesnaku
Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti...

Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

Kokosové rezy
Tento recept som si doniesla z Česka bol velmi dobrý a tak som sa nehanbila a vypýtala...

Jablkový koláč
Tento koláč je u nás veľmi obľúbený, nie je náročný na prípravu, zvládne ho aj...

Buchta s tvarohom a s čerešňami
Prečo buchta?Lebo som tento koláč piekla s polotovaru na buchty. Bola som zvedavá aké cesto má...

Raňajkové oko
Tento recept som pospájala z dvoch, lebo ani jeden sa mi sám nepáčil a nazvala som...

Nepečený medový závin
Tak toto je jedna z mojich najobľúbenejších dobrôt. Mne chutí síce všetko, čo je sladké,...

Kapustnica špeciál
Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme...

Zeleninové lievance pod hubovým ragú
Zeleninu nakrájame na kocky a obvaríme v osolenej vode.

Kuracia zmes
Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...

Kuracie roládky oprážané v šľahačke
Přítel mi donesl kupu starých časopisů z Petřvaldu. Pravděpodobně byly jeho nebožky manželky. Mezi časopisy...

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...