Nepečené mandľové úliky
Nepečené mandľové úliky

Mandľové včelie úle

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 30. novembra 2024
Mandľové včelie úle
Foto: Jana Štrbková

Výborný nepečený dezert plný mandlí, kakaa s príchuťou lahodného mandľového likéru.

20 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g mleté
120 g
100 g
50 ml
4 PL
Plnka:
70 g
40 g
2 PL
2 PL
Na obalenie a vysypanie formičiek:




Postup

  1. 1

    100 g piškót najemno rozdrvíme v sekáčiku, nasypeme do misky, pridáme práškový cukor, mleté mandle, na kocky nakrájané zmäknuté maslo, mandľový likér a kakao. Vypracujeme hladkú hmotu.

  2. 2

    Na plnku vyšľaháme zmäknuté maslo, práškový cukor, mandľový likér a med do svetlej peny.

  3. 3

    Kakaovú hmotu vyformovanú do guľôčok obalíme v práškovom cukre a vtláčame do formičiek na úliky vysypaných práškovým cukrom. Pomocou pocukrovaného opačného konca varešky vytvoríme jamku, ktorú naplníme plnkou a zatvoríme piškótou tak, aby bola plochou stranou hore.

  4. 4

    Formičku po vybratí úlika vždy pred ďalším použitím očistíme suchou servítkou alebo štetcom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia