Mandľové včelie úle
foodblog Medové motúzy, 30. novembra 2024
Foto: Jana Štrbková
Výborný nepečený dezert plný mandlí, kakaa s príchuťou lahodného mandľového likéru.
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
100 g mleté |
|
120 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
4 PL |
|
Plnka: | |
70 g |
|
40 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Na obalenie a vysypanie formičiek: | |
|
Postup
-
1
100 g piškót najemno rozdrvíme v sekáčiku, nasypeme do misky, pridáme práškový cukor, mleté mandle, na kocky nakrájané zmäknuté maslo, mandľový likér a kakao. Vypracujeme hladkú hmotu.
- 2
Na plnku vyšľaháme zmäknuté maslo, práškový cukor, mandľový likér a med do svetlej peny.
- 3
Kakaovú hmotu vyformovanú do guľôčok obalíme v práškovom cukre a vtláčame do formičiek na úliky vysypaných práškovým cukrom. Pomocou pocukrovaného opačného konca varešky vytvoríme jamku, ktorú naplníme plnkou a zatvoríme piškótou tak, aby bola plochou stranou hore.
- 4
Formičku po vybratí úlika vždy pred ďalším použitím očistíme suchou servítkou alebo štetcom.
Tiež úliky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu