Mandľové včelie úle
foodblog Medové motúzy, 30. novembra 2024

Foto: Jana Štrbková
Výborný nepečený dezert plný mandlí, kakaa s príchuťou lahodného mandľového likéru.
porcií
príprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 100 g mleté |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 4 PL |
|
| Plnka: | |
| 70 g |
|
| 40 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| Na obalenie a vysypanie formičiek: | |
|
|
|
Postup
-
1
100 g piškót najemno rozdrvíme v sekáčiku, nasypeme do misky, pridáme práškový cukor, mleté mandle, na kocky nakrájané zmäknuté maslo, mandľový likér a kakao. Vypracujeme hladkú hmotu.
- 2
Na plnku vyšľaháme zmäknuté maslo, práškový cukor, mandľový likér a med do svetlej peny.
- 3
Kakaovú hmotu vyformovanú do guľôčok obalíme v práškovom cukre a vtláčame do formičiek na úliky vysypaných práškovým cukrom. Pomocou pocukrovaného opačného konca varešky vytvoríme jamku, ktorú naplníme plnkou a zatvoríme piškótou tak, aby bola plochou stranou hore.
- 4
Formičku po vybratí úlika vždy pred ďalším použitím očistíme suchou servítkou alebo štetcom.
Tiež úliky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu