Foto: bogar
milujem polievočky no čo dodať ... :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
|
|
1 ks menšia |
|
1 strúčik |
|
1/2 bal. |
|
3 ks veľké |
|
a olivovy olej |
|
|
|
|
|
sušená alebo čerstvá |
|
drvená sušená |
|
alebo smotana |
|
na zahustenie alebo krupica |
|
1 kocka |
|
Postup
-
1
pripravíme si suroviny :)
-
2
rozpálime si maslo ....
-
3
a orestujeme cibuľky :)
-
4
ku cibuli si pridáme zeleninu :) orestujeme ju zľahka ..... okoreníme všetkými koreniami a bylinkami ,ktoré máme v ingredienciách ... :)
-
5
zalejeme teplou vodou a privedieme do varu , varíme až kým nebude zelenina mäkká ... :) počas varenia pridáme zeleninový bujón alebo vegetu :) ale bez glutamanu !
-
6
keď je zelenina mäkká , pridáme mlieko, alebo smotanu a syr a prevaríme, ..........
-
7
vezmeme si ponorný mixér a všetko spolu zmixujeme , vezmeme si sitko a prepasírujeme si polievku, aby sme odstránili šupky z hrášku :)
-
8
do polievky pridáme zemiaky a varíme kým nezmäknú, keď potrebuje polievočka tak ju zahustíme múkou rozmiešanou vo vode alebo krupicou :) :): )podávame buď s opečeným chlebíkom alebo krutónmi :) prajem dobú chuť :)
www.sme.sk/c/4181303/glutaman-sodny.html...