
Jablkovo-škoricové slimáky bez pridaného cukru
3 jablká nastrúhame na jemno, nechávame aj šťavu. Pridáme jogurt, múku a sódu bikarbónu...

Koláč s karamelizovanou cibuľou
Sýty slaný koláč s intenzívnou chuťou sladkastej karamelizovanej cibuľky.

Tvarohovo - jahodové buchty s čokoládovou polevou
Keďže koláče z kysnutého cesta u nás "frčia", treba občas vymyslieť dajakú novú náplň. Tento krát...

Smažené koule z uzeného masa s dýní
Maso uvaříme do měkka a umeleme. Přidáme vajíčko, trochu smetany, podle potřeby dosolíme...

Džuveč s filé
Na toto jedlo som si po rokoch spomenula a uvarila, bolo ako voľakedy, prudko jedlé

Zemiaky plnené jaternicou
U nás obľúbené jedlo, lebo si všetko rýchlo pripravím, zapečiem a už aj je obed...

Nápoj k vodke
Pridávam to tu len tak, pre pobavenie... Množstva sú uvádzané pre 2 osoby ale zdatnejší to...

Zeleninová hustá krémová polievka z konzervy
Funkcia „gazdiniaka a šéfa logistiky“ v jednej osobe mi umožňuje „surfovať“ po obchodoch. V jednom z...

Plukovnícky guláš
Tento recept som počul v Rádiu Slovensko1. Máme ho veľmi radi a je veľmi jednoduchý...

Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou
Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...

Hniezda pre vajíčka
Upečieme si hniezda z lístkového cesta, cesto je hrubé asi 1cm, tak že vykrojíme kruh...

Vianočné oblátky
Tento recept si sem dávam skôr pre seba, pretože tento rok sa nám papier s receptami...

Vyprážané slimáky
Z cesta na langoše sa dájú urobiť aj iné dobroty...

Ôhaza podľa Palušky
Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

Kurča so šafranom
Kurča rozdelíme na kúsky a opražíme dozlata na masle, pridáme cibuľu, cesnak, šafran, ...

Zdělávaná mrkev s okurkami
Snažím se zhubnout a tak zeleninu používám častěji, než dříve. A mrkev mám moc ráda....

Burizónové hrudky
Stužený tuk a mliečnu čokoládu rozohrejeme v hrnci a stále miešame, pridáme granko a opäť premiešame....

Rascový zemiakový chlebík z dvojnulky
Chlebíku som odjakživa preukazoval náležitú úctu. Od skorého detstva nás k nej viedla naša úžasná babička lady Ann....

Slowokčina
Názov som vymyslel podľa toho, že sú použité naše, slovenské potraviny a dochucovadlá, jedlo je pripravované vo...

Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....

Orechové rožky z mascarpone
Fantastické rožky na každú príležitosť, na sviatky, oslavy, posedenie... Za málo peňazí veľa...

Medovníčky
Tento recept mi priniesol syn zo školy. Chodil do družiny, a ani som nevedela, ...

Mocca krém
V hrnci privedieme smotanu takmer k bodu varu a stiahneme zo sporáka. Rozmiešame v nej rozdrobenú čokoládu,...

Syrová krémová polievka
Ak ste milovníkom hustých, krémových polievok s chrumkavým opraženým chlebíkom a dokonca polievku zvládne aj...

Králičie stehná s omáčkou z čiernych ríbezlí a tekvicou
Sem tam vybočím zo spoločensky zaužívaného „gastroalgoritmu“ a v kuchyni do finálneho diela skombinujem aj suroviny oku,...

Rýchle bryndzové pirohy
Dnešné gazdinky chcú mať rýchlo navarené, tak ponúkam recept pre milovníkov bryndzových pirohov, ktorí nemajú...

Závitky starého Cibuliara
Tento recept je z kuchárskej knihy Pštros v našej kuchyni. Pštrosa som ešte nepripravovala, ale...