Lievančeky z kyslej smotany :P

kia12 - fotkakia12, 26. mája 2011

Tento recept som našla doma v jednej veľmi starej (ešte staršej ako som ja :D ) knihe. Potom som to skúsila a chutilo! :P

35 minút
príprava

Suroviny

4 ks
2 ks
40 g
 štipka
250 ml (stačí aj jeden kelímok)
na hrot noža
100-150 g
na vymastenie lievanečníka /tuk




Postup

  1. 1

    Žĺtky rozšľaháme s cukrom a smotanou.

  2. 2

    Pridáme múku, soľ, potom s 1 lyžicou múky prášok.

  3. 3

    Rozšľaháme si sneh zo 4 bielkov a potom sneh pridáme do zatiaľ urobenej zmesy.

  4. 4

    Vo vymastenom lievanečníku pečieme malé, kypré lievančeky.

  5. 5

    Sú dobré s lekvárom, cukrom...ale je na vás čo k nim pridáte :P Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

pivonka
Ak máš naozaj 12 rokov, tak to nemusí byť nutne stará kniha. :-)) Ale lievančeky môžu byť fajn, vyskúšam, mám práve zvyšné dva bielky.
evanaaa
Smotanové lievančeky môžu byť dobré, aj tie tvoje, stále sa chystám kúpiť lievancovú panvicu a len to odkladám. Potom ich robím také väčšie na palacinkárni.
mariaklara
@kia , ak máš skutočne 12 rokov, tak má z teba mamička určite radosť, aj ja robievam občas smotanové dolky, sú dobré, porovnám rcp.
marienka44
@Evanaaa , teraz boli tie panvice za 50% v Kauflande, teflonove.
Ja lievance /talkne po nasom/ robim len s kvasnicami.
evanaaa
Marienka, vidíš, chodím tam často a nevidela som, možno v tom našom (MA) ich už asi nemali.
sonal
dievcence, miesto smotany dajte acidko...alebo kefirove mlieko...su este lepsie...
pivonka
Dnes som si urobila tvoje lievančeky a veľmi mi chutili. Výborný recept, vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia