Tento recept som našla doma v jednej veľmi starej (ešte staršej ako som ja :D ) knihe. Potom som to skúsila a chutilo! :P
35 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 ks |
|
2 ks |
|
40 g |
|
štipka |
|
250 ml (stačí aj jeden kelímok) |
|
na hrot noža |
|
100-150 g |
|
na vymastenie lievanečníka /tuk |
|
Postup
-
1
Žĺtky rozšľaháme s cukrom a smotanou.
- 2
Pridáme múku, soľ, potom s 1 lyžicou múky prášok.
- 3
Rozšľaháme si sneh zo 4 bielkov a potom sneh pridáme do zatiaľ urobenej zmesy.
- 4
Vo vymastenom lievanečníku pečieme malé, kypré lievančeky.
- 5
Sú dobré s lekvárom, cukrom...ale je na vás čo k nim pridáte :P Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja lievance /talkne po nasom/ robim len s kvasnicami.