Foto: olinecka
Tieto medovničky sa môžu upiecť na poslednú chvíľu. Po upečení ich netreba vôbec odkladať, aby zmäkli. Sú fantastické, mäkkučké...... Zvládne to aj začiatočník.
35 minút
príprava
príprava
15-17 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
200 g |
|
180 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
na potretie plechu alebo papier na pečenie |
|
podľa seba |
|
Postup
-
1
Do väčšej misy preosejeme múku pridáme cukor, korenie, vajíčka, sódu, med, zmáknute maslo. Vypracujeme vláčne lesklé cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 24 hodín do chladničky odležať.
- 2
Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku, valčekom rozvaľkáme na 3 mm hrúbku. Vykrajame rôzne tvary, ktoré poukladáme na vymastený plech.
- 3
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a medovničky pečieme 15 - 17 minút. Upečene necháme vychladnúť. Vychladnuté zdobíme podľa seba....
- 4
Ja som ich trochu ozdobila marcipánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som svoj recept niekoĺko rokov vylepšovala, na základe skúsenosti Ti môžem poradiť (ak chceš), nechaj na mierne teplom mieste roztopiť maslo s medom, do toho vidličkou rozšĺahaj vajíčka a túto zmes vlej do múky, všetky prísady budú rovnomerne v celom ceste. A aj naďalej pridávaj krásne a chutné recepty :-))