Stehienka v pomarančovej omáčke
Vladimír Greguška
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 30. októbra 2011
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 30. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15-20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté kuracie stehná rozdelíme na dve časti, posolíme a dáme piecť do rúry na 165 stupňov, pečieme asi hodinu.
- 2
Šťavu z pomarančov, med, škoricu pridáme do roztopeného karamelu a spolu povaríme asi 10 minút. Na konci zahustíme škrobovou múčkou podľa potreby.
- 3
Jedlo servírujeme ozdobené pomarančovými mesiačikmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu