Stehienka v pomarančovej omáčke

Vladimír Greguška
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 30. októbra 2011
Stehienka v pomarančovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15-20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
2 ks
60 g
1 tyčinka
10 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie stehná rozdelíme na dve časti, posolíme a dáme piecť do rúry na 165 stupňov, pečieme asi hodinu.

  2. 2

    Šťavu z pomarančov, med, škoricu pridáme do roztopeného karamelu a spolu povaríme asi 10 minút. Na konci zahustíme škrobovou múčkou podľa potreby.

  3. 3

    Jedlo servírujeme ozdobené pomarančovými mesiačikmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia