Foto: hrky
Keď vyskúšate tento domáci chlebík už nikdy viac nebudete robiť iný :) Mám ho od svojej dobrej kamarátky, ktorej ho pečie jej manžel :)
10
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
45 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Nasucho zmiešame múku, soľ, kmín a droždie.
- 2
Pridáme 1 1/2 šálky vody, zmiešame na husté cesto a odložíme na teplé miesto na 12hod. kysnúť.
- 3
Po vykysnutí na pomúčenej doske cesto roztiahneme a na tretiny preložíme - ako na pagáče - odpočíva 30 min. Medzitým zapneme trúbu na 230 stupňov a vložíme do nej pekáč aj s vrchnákom na 30 min. Cesto potom vložíme do horúceho pekáča (netreba vymastiť) , potrieme vodou, posypeme semiačkami a prikryté pečieme 30 min . Potom odokryjeme a ešte 15 min zapečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toto je tvoja kamarátka? :-)
na pečenie chleba a pod.)