Super domáci chlebík

hrky - fotkahrky, 25. augusta 2013
Super domáci chlebík
Foto: hrky

Keď vyskúšate tento domáci chlebík už nikdy viac nebudete robiť iný :) Mám ho od svojej dobrej kamarátky, ktorej ho pečie jej manžel :)

10
porcií
5 minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Suroviny

3 šálky
1 ČL
2-3 ČL
1 ČL
 podľa chuti
1,5 šálky




Postup

  1. 1

    Nasucho zmiešame múku, soľ, kmín a droždie.

  2. 2

    Pridáme 1 1/2 šálky vody, zmiešame na husté cesto a odložíme na teplé miesto na 12hod. kysnúť.

  3. 3

    Po vykysnutí na pomúčenej doske cesto roztiahneme a na tretiny preložíme - ako na pagáče - odpočíva 30 min. Medzitým zapneme trúbu na 230 stupňov a vložíme do nej pekáč aj s vrchnákom na 30 min. Cesto potom vložíme do horúceho pekáča (netreba vymastiť) , potrieme vodou, posypeme semiačkami a prikryté pečieme 30 min . Potom odokryjeme a ešte 15 min zapečieme.

Diskusia k receptu

hrky
nie ubka, tú pani nepoznám. recept vyzerá skoro podobný, veď nakoniec, takto sa tradujú recepty :)
cyrko
chlieb som zatiaľ nepiekla, ale tento určite vyskúšam. Len neviem v akom pekáči s vrchnákom ho pečieš (či je to nejaký špeciálny pekáč
na pečenie chleba a pod.)
hrky
Ja ho robievam v janskej mise s vrchnakom ovalnej,ale viem ze kamoska ho robi v obycajnom hrnci,akurat ho ma potom gulaty nie ovalny ;-)
valeri
vydarený, ale takýto recept tu už bol, myslím, že ako "domáci chlieb bez miesenia"
mramar
ja ho pečiem často, je to ten recept na chlieb bez miesenia, ktorý tu už bol - a naozaj už nepečiem žiaden iný. Tento je bez roboty, pre lenivých, ale výsledný efekt a tá chuť sú dokonalé. Niekedy ho trošku inovujem, dám tam aj prepasírované zemiaky alebo semienka, len treba dávať pozor pri tom zmiešavaní, aby nebolo cesto veľmi riedke. Niektorá múka spolu so zemiakmi má tendenciu rednúť a potom sa to cesto roztečie. Ja dávam radšej menej vody.
hrky
Hej,presne tak,zalezi velmi od muky;-)
hrky
Valeri,ja som ho tu nenasla,preto som ho pridala. Nie vsetko robim z varechy ;-)
silvia68
Super že si ho tu dala, dnes som ho piekla a som spokojná. pridala som slnečnicu.
hrky
som rada silvia68, že ťa zaujal a si spokojná :) teším sa :) no vidíš a niekto povie že už tu taký bol, veď hej, ale niekedy nemáme čas každý deň len hľadať a sedieť na nete, je dobré, keď sa recepty sem tam pripomenú. dík silvi..
astheart
Je to tady už několikrát, ale to nevadí. Jen chci říct, že toho droždí stačí jen 1/4 lžičky na ty 3 šálky mouky. :)
hrky
no to myslim ze by bolo trochu malo. je to sušene drozdie
vegetariankajana
je to naozaj vyborny chlebik, ja ho tiez poznam ako chlieb bez miesenia, ale je fajn, ze sa pripomenul, ja som so zemiakmi este neskusala, tak vyskusam, vdaka mramar
ketty3811
Dnes som ho robila,vyzeral výborne,ale vo vnútri bol akýsi vlhký.Nevie niekto kde som urobila chybu?Za radu ďakujem.
hrky
Ketty,nemusela si urobit ziadnu chybu,ale ozaj zalezu od muky,naj je babickina volba. A este aj od rury,aky program clovek zvoli.vyskusaj nabuduce muku zmenit,pripadne chvilku dlhsie pec,uvidis
ketty3811
@hrky ďakujem za radu,vyskúšam.Chebík vyzeral veľmi dobre.Aj po rozkrojení,pekné oká...Mala som zapnutú teplovzdušnú rúru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia