Jablkovo-maková žemľovka

marionet - bez fotkymarionet, 9. októbra 2009

Tento koláč obľubuje celá rodina. Jeho príprava je nenáročná a zasýti, preto ho robievame veľmi veľmi často.

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 l
1/2 l
1/2 l
2 kg
1 ks




Postup

  1. 1

    Mak, múku a cukor zmiešame dokopy. Jablká očistíme a nastrúhame.

  2. 2

    1/3 makovej hmoty vysypeme na plech, na ne navrstvíme polovicu nastrúhaných jabĺk, zas vysypeme 2/3 hmoty a opäť zvyšné jablká a poslednú časť makovej hmoty.

  3. 3

    Nakoniec navrch nakrájame na plátky Heru a dáme piecť do vyhriatej ruúry.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia