Foto: stanka21
Varecháči, tento recept vznikol celkom spontánne, ako experiment. Dúfam, že Vám bude torta chutiť. Chcela by som upozorniť, že ozdobiť si ju môže každý Zobraziť celý popisVarecháči, tento recept vznikol celkom spontánne, ako experiment. Dúfam, že Vám bude torta chutiť. Chcela by som upozorniť, že ozdobiť si ju môže každý podľa chuti.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1,5 až 2 kg |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 lyžička |
|
3 ks |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
1/2 šálka |
|
1,5 až 2 šálka |
|
1/2 balíka |
|
20 až 25 kusov |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 šálka |
|
6 plátkov |
|
Postup
-
1
Jablká umyjeme, ošúpeme, postrúhame. Tortovú formu vymastíme olejom, vyložíme alobalom a opäť potrieme olejom. Jablká jemne vyžmýkame a vyložíme nimi formu, posypeme škoricovým cukrom. Vajcia zmiešame s cukrom, pridáme vanilku, citrónovú kôru, mlieko, olej, múku a prášok do pečiva. Piškótovým cestom zalejeme jablká a dáme upiecť. Po upečení necháme prechladnúť. Tortovú formu zakryjeme tanierom a tortu vyklopíme na tanier. Odstránime alobal a necháme vychladnúť. Pripravíme si želatínu podľa návodu, necháme prechladnúť. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme želátínu. Plnku natrieme na tortu. Okraje ozdobíme detskými piškótami. Dáme zatuhnúť do chladničky a ozdobíme polevou, opäť dáme tuhnúť. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu