Ruská zmrzlina
Túto zmrzlinu ma naučila babička a jedávam ju cez leto aj 4 krát. Je to proste...
Krémové makové rezy
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne vyšľaháme cukor, vodu, žĺtky, pomletý mak a...
Zázvorová torta s mandľovým krémom
Veľmi svieža torta, ktorá tak pristane k sviatočnému veľkonočnému menu.
Bryndzové halušky s domácou slaninou
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v...
Prašnice ako mozoček
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme prášnice pokrájané na na kocky, korenie a dusíme. Potom pridáme vajce a...
Cacimpero - talianske predjedlo
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom...
Francúzke zemiaky
Zaujímavosťou je, že francúzke zemiaky vo Francúzku vôbec nepoznajú ... :-) Robia sa rôznymi spôsobmi, ...
Pekáčové rezne
Tento recept robím, keď čakám na obed viacej ľudí. Keď sa zíde početnejšia rodina a príbuzní.
Slaný koláč z cukety
Výborný koláč, ktorý je rýchlo hotový a skvelo chutí. Tú cuketu tam nieje ani cítiť....
Bryndzové kolienka
Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo...
Plnené plátky bravčového karé s bylinkovo-vínovovou omáčkou
Po určitom nútenom požívaní nemocničnej stravy som sa rozhodol, že si pripravím niečo ľahké a chutné....
Vyprážané fazuľové struky
Tento recept som dostala od priateľky aj so zelenou fazuľkou.
Morčacie balíčky s mrkvou, pórkom a zelerom
Můj experiment:-)) Ikdyž to nějak nepomáhá, pořád se snažím vařit něco, co obsahuje málo tuků...
Zemiakové lokše
Jednoduché jedlo, ktoré obľubujem hádam každý. Je neodmysliteľnou súčasťou k pečenej húske.
Nektarinkovo-marhuľový džem
Dnes je v hlavnej úlohe nektarinka. Vlani sa vnučka sťažovala, že som jej spravila málo...
Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...
Kysnuté oči s plnkou podľa farby a chuti akú chceš
Milujeme tieto kysnuté oči. A najviac s makovou a orechovou plnkou na jednom plechu. Dá...
Košické rezy
Radšej dva razy vyhorieť, než sa raz sťahovať! Určite túto slovenskú „múdrosť“ poznáte aj Vy...
Gothaj šalát
Videl som v jednom reťazci retro salámu Gothaj, tak ma napadlo vyskúšať jeden recept, ktorý...
Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...
Zapekané kuracie rezne
Vezmeme to od kapusty, popražíme ju na oleji okorenime , osolíme a namočíme do vody...
Kuracie závitky s prekvapením
Robila som to prvý krát a vyšlo to úplne skvelo chutilo uplne vynikajúco:-...
Vianočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ostatné suroviny, ...